Zdravje

Danes razprava o novih urgencah

T.C.
5. 8. 2015, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zdravstveni svet se bo danes seznanil s predlogom nove organizacije urgentnih centrov v Sloveniji. Nova mreža urgentnih centrov buri duhove predvsem na ravni občin že vse od prve predstavitve predvidenih sprememb. Svet bo razpravljal tudi o predlogih in pripombah članov na resolucijo o nacionalnem planu zdravstvenega varstva za obdobje 2015-2025.

Zdravstvena.info

sta

Do konca leta morajo po državi začeti delovati vsi regijski urgentni centri, ki jih država gradi s pomočjo evropskih sredstev.

A na terenu je že vse od prve predstavitve predloga nove organiziranosti urgentne službe v državi, ki poleg urgentnih centrov predvideva še satelitske urgentne centre, dispečerske enote, triažo in sistem prvih posredovalcev, veliko nasprotovanja taki ureditvi.

Ministrstvo je v teh mesecih med drugim prejelo tudi več peticij, s katerimi so na lokalni ravni nasprotovali spremembam.

Facebook


Zdravstveni svet bo danes opravil tudi razpravo o predlogih in pripombah članov sveta na predlog resolucije o nacionalnem programu zdravstvenega varstva za prihodnjih deset let.

Javna razprava je odprta še do 16. avgusta. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc od prve predstavitve predloga resolucijo predstavlja različnim deležnikom v zdravstvu. Resolucija, ki bo služila za okvir ureditve zdravstva, naj bi po napovedih ministrice romala v DZ še letos.

Na današnji seji bodo člani zdravstvenega sveta obravnavali tudi evropske standarde oskrbe otrok z rakom.

sta