Zdravje

Se zavedate, da je cepljenje najbolj pogubna katastrofa v zgodovini človeštva?

Mira Ćirović
9. 10. 2014, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vse več majhnih otrok zboleva za rakom, sladkorno boleznijo, revmatoidnim artritisom, ulceroznim kolitisom, alergijami, astmo in številnimi drugimi boleznimi. Močna povezava med cepivi in omenjenimi boleznimi je vse bolj očitna, pravi najglasnejša zagovornica ukinitve obveznega cepljenja, dr. Sladjana Velkov. Z njo smo spregovorili o temnih straneh cepljenja.

Facebook

Dr. Sladjana Velkov je ena od redkih zdravnikov v regiji Jugovzhodne Evrope in Balkana, ki o škodljivosti cepiv in njihovih neželenih učinkih govori javno. Je najglasnejša zagovornica ukinitve obveznega cepljenja, za kar je v Srbiji aprila 2014 sprožila podpisovanje peticije. Rodila se je v Skopju, odrasla je v Srbiji, medicino pa je študirala v Nišu in Skopju, kjer je tudi diplomirala. Delala je za Združene narode v Makedoniji, kot zdravnica splošne medicine se je kalila na urgentnem oddelku v Vranju in v Kuvajtu tam je delala tudi kot direktorica za razvoj medicine. V zadnjih letih se ukvarja z brezplačnim izobraževanjem o samozdravljenju s pravilno prehrano in zdravim življenjskim slogom. Imela je več kot sto predavanj, radijskih in televizijskih nastopov v Savdski Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Bolgariji in Avstraliji.  Oktobra bo obiskala tudi Slovenijo.

Več o njenih predavanjih  preverite na spletni strani www.prostovoljno-cepljenje.si.

Kako se počutite v vlogi ene od redkih strokovnjakinj, ki javno razkriva drugo plat cepljenja?

Vsak zdravnik po Hipokratovi zaprisegi priseže, da bo zdravje pacientov vedno najpomembnejše. Jaz se zaprisege držim, sledi pa mi tudi vse več kolegov. Nasprotno s splošnim mnenjem, da je cepljenje koristno, je to v resnici ena od bolj nevarnih praks v sodobni  medicini, ki je pomorila in deformirala nešteto otrok. Celotna praksa sloni na popolnoma napačnih srednjeveških dognanjih. Raziskovanje in odkrivanje temnih plati cepljenja bi morala biti primarna dolžnost vseh zdravnikov, ki cepijo. 

Facebook

Zakaj nasprotujete cepljenju in katere so po vašem mnenju škodljive posledice cepljenja?

V učinkovitost cepiv sem podvomila, ko je moja tašča prejela cepivo proti gripi - kmalu je zbolela, in po letu in pol od prejetega cepiva umrla. Odločila sem se, da bom prišla zadevi do dna. Lotila sem se raziskovanja in prišla do šokantnih odkritij. Za mojo taščo je bilo na žalost prepozno, vendar pa so izsledki mojih raziskav popolnoma spremenili moj pogled na medicino.  Omeniti  moram lažno pandemijo prašičje gripe. Vsi mediji so objavili novico o domnevni pandemiji, ministrstvo pa je takrat nakupilo ogromne količine cepiva (seveda je to storilo z davkoplačevalskim denarjem). Zahvaljujoč avstrijski novinarki Jane Burgermeister so v javnost prišle informacije, da so v cepivu proti prašičji gripi odkrili smrtonosni virus ptičje gripe. Posledice tega cepiva so katastrofalne, z veliko smrtnimi žrtvami in hudimi boleznimi. Zaradi suma bioterorizma so bile vložene tožbe zoper Svetovno zdravstveno organizacijo in druge, ki so bili vpleteni v razglasitev lažne pandemije. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) promovira tudi ostala cepiva.

Več o tej tematiki pa v reviji Lepa in zdrava, ki bo izšla 10.10.

Ali bomo še vedno verjeli nekomu, ki se nam je zlagal, nas poskusil napasti in ubiti? Odgovor je: NE! Izgubili smo zaupanje! Bill Gates je brez obotavljanja javno dejal, da se bo z uporabo cepiv svetovno prebivalstvo zmanjšalo za 15 odstotkov. Na osnovi tega lahko pridemo do zaključka, da se bo v državah, kjer je cepljenje obvezno, zmanjšalo število prebivalcev, zaradi cepiv bo prišlo do sterilizacije in težkih obolenj, kot je denimo avtizem. 

Finska je leta 2011 izplačala odškodnine ljudem, ki so po cepljenju utrpeli možganske poškodbe. Velika Britanija je morala letos marca izplačati preko 100 milijonov dolarjev odškodnin, otrokom in zdravstvenim delavcem, ki so utrpeli poškodbe po cepljenju. Število tistih, ki bojo zahtevali odškodnine pa iz dneva v dan raste. Proizvajalec cepiv je zavarovan pred tožbami, tako da mora odškodnine plačati britanska vlada, ki je podpisal sporazum.

So med zdravniki - vašimi kolegi-  ljudje, za katere veste, da imajo enaka stališča kot vi, vendar jih zaradi določenih razlogov ne želijo povedati?

Večina zdravnikov se zaveda, da je cepljenje velika težava, vendar se javno ne želijo izpostaviti, ker se bojijo za svoja delovna mesta in položaje. Vse več pa je tudi kolegov, ki se strinjajo z menoj, da je cepljenje srednjeveška zabloda, ki je odgovorna za 70 odstotkov zdravstvenih težav. Sodobna medicina je na žalost postavljena na glavo, saj v ospredje postavlja prodajo zdravil in šele nato skrb za paciente. Ko sem delal kot zdravnica v Kuvajtu, sem ugotovila, da se pacienti, ki jim predpišem kakšno zdravilo, v nekaj tednih vrnejo, z drugačnimi simptomi – takšnimi, ki so bili navedeni med negativnimi stranskimi učinki prejšnjega zdravila. Ko sem jim napisala recept za novo zdravilo, se je zgodba ponovila – v nekaj tednih so se vrnili s simptomi, ki so bili posledica zadnjega zdravljenja. Več zdravil so dobili, bolj so bili ljudje bolni. Vprašala sem se, če je zdravljenje, na katerega prisegamo zdravniki, pravilno, ali je mogoče medicina nekje zašla na stranpot in zdravniki v resnici še dodatno pripomoremo k razcvetu bolezni in namesto da bi pomagali bolnim, jih naredimo še bolj bolne? 

V reviji Lepa in zdrava, ki bo izšla 10.10 pa boste lahko prebrali še ali dr. Velkov doživlja pritiske zaradi svojih stališč, s kakšnimi posledicami pri otrocih se je srečala v svoji karieri, kaj povzroča cepivo proti ošpicam, mumpsu in rdečkam ali imajo starši v Sloveniji pravico zavrniti cepljenje ter mnogo drugih zanimivih dejstev.