Zdravje

Naravni antibiotik, ki vas bo obvaroval

sj/M.J.
3. 1. 2014, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Olje divjega origana je danes v svetu znano kot olje z najmočnejšim antibakterijskim in antiseptičnim delovanjem, ki že v zelo majhnih količinah premaga delovanje sintetičnih antibiotikov. Origano ni samo izvrstna začimba, ki daje jedem polnejši okus. Ima tudi izjemen učinek na naše počutje, saj je pravi naravni antibiotik; še posebno dobrodošel je v tem času, ko je okoli nas vse polno virusov in bakterij, saj bo našemu telesu pomagal, da se bo zaščitilo pred boleznijo.

Olje divjega origana lahko uporabljate za krepitev imunskega sistema, za izboljšanje prebave, raztapljanje sluzi v pljučih, lajšanje krčev v bronhialnih prehodih, krepitev dihalnega sistema, kot pomoč za izločanje sluzi iz zamašenih sinusov ... Dokazano uničuje denimo kandido (Candida albicans), bakterijo E. coli, stafilokoke, bakteriji proteus in pseudomonas, klebsielo, streptokoke, enterokoke in salmonelo.

Tisti, ki ga poznate samo kot začimbo, boste gotovo presenečeni nad tem, kako izjemno močen okus ima v oljni različici. Prav zato ga boste najlažje uživali po kapljico na žlički sladkorja ali z žlico katerega drugega olja.