Rec Watches

Dirkalnik Ayrtona Senne na zapestju

U.P.
4. 5. 2024, 11.55
Deli članek:

Znamka ur Rec Watches je izdala posebno serijo ure, ki posnema videz legendarnega črno-zlatega Lotusovega dirkalnika John Player Special, ki ga je vozil Ayrton Senna. Ura in dirkalnik si ne delita zgolj podobnega videza, pač pa je ura narejena iz delov nekdanjega dirkalnika.

Rec Watches
Rec Watches bo izdelal le 989 primerkov, ki bodo stali dobrih 3700 evrov.

Rec Watches je uro izdelal iz komponent dirkalnika JPS F1, ki ga je v sezoni 1986 vozil Aryton Senna. Imenuje se 98T/4, pri čemer je 4 številka šasije dirkalnika. Izdelana je v sodelovanju z Lotusom in ima enako ikonično črno-zlato barvno shemo.

Ura je večinoma izdelana iz nerjavečega jekla, vendar je krožni del, ki obdaja številčnico, narejen iz prekovanega aluminija, vzetega iz originalnih avtomobilskih izpušnih cevi. Zgornje steklo je izdelano iz safirnega stekla, pas je usnjen, ura je  vodoodporna do sto metrov.

Leto 1986 je bilo zadnje za črno-zlato barvo JPS, dirkalnik, iz katerega je narejena ura, pa je bil uporabljen za zadnjih osem dirk te sezone. Aluminij torej izvira iz zadnjega avtomobila JPS, ki je dirkal v F1 in ga je vozil verjetno najboljši dirkač  formule ena vseh časov.

Izdelali bodo le 989 primerkov, ki bodo stali dobrih 3700 evrov. Kupci, ki bodo svojo uro naročili v prednaročilu, jo bodo lahko dobili po znižani ceni 2984 evrov, a bodo nanjo čakali skoraj eno leto. Ure bodo namreč dobili šele marca 2025. Zdi se, da marsikoga dolga čakalna doba ne moti, saj je večina ur že prodanih oziroma rezerviranih, na voljo je le še okoli 170 primerkov.