Zanimivosti

Že dvajset let trajnostnega recikliranja v Sloveniji

Oglasno sporočilo
7. 3. 2024, 14.52
Posodobljeno: 7. 3. 2024, 14.55
Deli članek:

Podjetje Interzero je vodilno na področju trajnostnih rešitev ter pionir na področju inovacij pri recikliranju plastike v Evropi. Že dvajset let deluje v Sloveniji in v teh letih je postal zaščitna znamka za resno, digitalno podprto, evropsko primerljivo in uporabniku prijazno upravljanje odpadkov.

Interzero

Svoje poslanstvo »svet brez odpadkov in družba brez emisij« Interzero uresničuje skupaj z več kot 20.000 strankami. Ob dvajseti obletnici delovanja v Sloveniji Interzero vabi na slavnostno srečanje, ki bo v četrtek, 14. marca 2024 ob 10. uri v Hotelu Kempinski v Portorožu. Srečanja se lahko udeležite brezplačno, zaradi omejenega števila mest pa se je treba prijaviti na interzero.si/slavnostno-srecanje.

Primož Lavre
Mag. Darja Figelj, direktorica Interzero Slovenija

Na slavnostnem srečanju bo podjetje Interzero predstavilo Trajnometer (www.interzero.si/trajnometer), spletno orodje za verodostojno ESG trajnostno poročanje. To podjetjem omogoča, da varno spremljajo in hipno upravljajo svoje okoljske podatke. Mag. Darja Figelj, direktorica Interzero Slovenija, ob tem poudarja, da so spletno orodje razvili ob spoznanju, da večina podjetij niti ne pozna prihajajočih ESG smernic, ki bodo ključna zakonodajna obveza že v prihodnjih letih. »Trajnometer podjetjem zagotavlja celovito EU skladnost, upošteva ESG smernice in direktivo o trajnostnem poročanju CSRD ter enotni evropski sistem poročanja ESRS. Podjetja na enem spletnem mestu dobijo certificirano poročilo o svojem okoljskem odtisu, kar je osnova za vsakršno zmanjševanje vplivov na okolje«, dodaja mag. Figelj. Več informacij na www.interzero.si.

Interzero