Zanimivosti

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika vlade pripravlja KPK in kdo mu bo prvi obrnil hrbet

Oglasno sporočilo
11. 12. 2023, 14.58
Posodobljeno: 29. 1. 2024, 07.54
Deli članek:

Ali KPK pripravlja teren za razrešitev Roberta Goloba? Predsednik komisije Robert Šumi v primeru obremenjujočega poročila pričakuje njegov odstop, toda ključna bo odločitev koalicijskih strank in njihovih poslancev.

Kdo od njih mu bo prvi obrnil hrbet? Janez Janša pa medtem kuje svoje načrte z Anžetom Logarjem in se pripravlja na (predčasne) volitve.

Poslanci državnega zbora so v četrtek izvolili ministra za prostor in naravne vire Jožeta Novaka ter ministra za javno upravo Franca Propsa. V tednu pred božičnimi prazniki naj bi predvidoma izvolili še novega ministra za kmetijstvo Vojka Adamiča, ki je trenutno v tujini.

Vseh dvajset resorjev bo tako zapolnjenih in vlada bo lahko spet zadihala s polnimi pljuči. To pa ne pomeni, da bo lahko premier Robert Golob povsem mirno in brezskrbno spal, saj zadnjih pol leta potekajo intenzivne priprave za njegovo zamenjavo.

Politični odločevalci čakajo na odločitev protikorupcijske komisije, ki je pred tedni sporočila, da je zoper premierja uvedla preiskavo v primeru sumov pritiskov na bivšo notranjo ministrico Tatjano Bobnar.

Od njenih obtožb, ki jih je izrekla ob odstopu, do uvedbe preiskave je minilo enajst mesecev, kdaj bo končana, pa ni znano. Po nekaterih virih se bo to zgodilo po evropskih volitvah, po drugih pa že v prvih mesecih naslednjega leta.

Razkrivamo, kakšne politične pretrese lahko pričakujemo v primeru negativnega poročila KPK o Golobu. Bo vlada razpadla? Ali drži ugotovitev komentatorja Bojana Korsike, da Milan Kučan dela za Janeza Janšo?

https://reporter.si/tiskana
VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24