Misterij na Bavarskem

Iz ribnika izginilo približno 80 zlatih ribic, danes pa nov šok

R.T.
24. 4. 2023, 19.47
Posodobljeno: 24. 4. 2023, 19.50
Deli članek:

Policisti na Bavarskem imajo pred seboj zagonetko, v središču katere so predrzen tat in zlate ribice. Slednje kot žrtve.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nemška policija preiskuje primer tatvine približno 80 zlatih ribic iz ribnika v kraju Waldkraiburg vzhodno od Münchna. Domnevajo, da je tatvino zagrešil nekdo, ki je dejanje pozneje obžaloval.

Tatvino rib je v petek policiji prijavil 42-letni lastnik ribnika, ki pa je danes postregel z novim presenečenjem. Opazil je namreč, da so se zlate ribice znova pojavile v njegovem ribniku. Menda so vse dobrega zdravja. »Ostaja skrivnost, kdo jih je vrnil,« so po poročanju nemške javne radiotelevizije Deutsche Well v današnji izjavi za javnost pojasnili policisti. Navedli so, da zaenkrat še ne poznajo niti identitete storilca ali storilcev niti motiva za dejanje. Policija kljub dejstvu, da so se ribe vrnile, nadaljuje s preiskavo.

Po oceni lastnika je približno 80 zlatih ribic, ki so izginile, skupaj vrednih približno 250 evrov. Krajo je opazil, ko se je v petek po nekaj dnevih odsotnosti vrnil domov.