V Boki Kotorski

Otok cvetja v Črni gori na prodaj za 80 milijonov evrov

E. J.
10. 3. 2023, 13.33
Posodobljeno: 10. 3. 2023, 13.35
Deli članek:

Eden najlepših krajev v Boki Kotorski je znan kot Otok cvetja, ki je sedaj naprodaj.

Tivat Travel/zajem zaslona
otok cvetja

Nekoč je bilo elitno vojaško letovišče, v začetku 90. let pa so se vanj vselili izgnanci z vojnih območij. Tu so svoj dom našle družine večinoma upokojenih vojaških uslužbencev, ki so nastanjeni v približno 100 bungalovih. Največ lastništva ima črnogorsko primorska metropolija, sledijo država ter zasebniki. Zdaj je to privlačno turistično mesto v celoti naprodaj.

"Naprodaj je celoten Otok cvetja, kolikor vem, je izklicna cena okoli 80 milijonov evrov. Občina Tivat nima veliko pristojnosti nad tem krajem, dejstvo pa je, da je zagotovo eden največjih virov v tem trenutku in zelo pomemben za dodatni razvoj turistične industrije. Nekoč je bil izjemno priljubljen kraj za poletne počitnice, zato upamo, da se bo Otok cvetja vrnil v nekdanji sijaj," je za RINU povedal predsednik občine Tivat Željko Komnenović.

Skupna površina otoka je približno 120.000 kvadratnih metrov, od tega je le 1.089 kvadratnih metrov stanovanjskih stavb, skupna površina plaž pa je 1.200 kvadratnih metrov. Nahaja se v bližini letališča Tivat, s kopnim pa je povezan z 12 metrov dolgim ​​asfaltnim mostom, poroča Mondo.