Sosedje so bili v šoku

5-metrski piton je pobegnil na streho in se skušal splaziti k sosedom skozi okno

E. J.
26. 8. 2022, 10.36
Posodobljeno: 26. 8. 2022, 11.00
Deli članek:

Prebivalci Chandler's Forda v Hampshiru so navsezgodaj zjutraj doživeli šok, ko so opazili ogromnega, 5 in pol metrskega burmanskega pitona, ki je poskušal priti skozi okno v zgornjem nadstropju s strehe hiše, poroča BBC.

profimedia
Zjutraj je pogledala skozi okno in videla ogromnega pitona, kako se plazi skozi okno v sosedovo hišo.

Jenny Warwick je povedala, da je pogledala skozi okno ob 5. uri zjutraj in opazila ogromno rumeno kačo na sosedovi strehi, vendar se ni zavedala, kaj se dogaja, dokler ni videla, da poskuša priti skozi okno v zgornjem nadstropju.

profimedia
Kar nekaj časa so iskali lastnika pobeglega ogromnega pitona, sicer pa so kače zaradi visokih temperatur zelo aktivne, opozarjajo na angleškem združenju za zaščito živali.

Pravi, da je videla, kako je med plezanjem padel s strehe na avto in ni se mogla načuditi, kako ogromen je. Soseda Linda Elmer, ki je prepoznala kačo, je povedala, da so jo ob 7. uri zjutraj zbudili zaskrbljeni sosedje, ki so trkali na njena vrata in poskušali najti lastnika, vsi so bili v paniki. "Pobrala sem ga - nihče mi pri tem ni hotel pomagati. Bilo je zelo težko, ker je velika kača, a mi je uspelo pitona oviti okoli sebe in oditi do vrat lastnika kače,« je povedala in dodala, da je kača zelo lepa in ubogljiva, saj je tudi sama nekoč imela burmanskega potona in zato ve, da to niso agresivne kače.

profimedia
Pobeg ogromnega rumenega pitona je zbudil vso sosesko.

Ob tej novici se je javilo tudi angleško združenje za zaščito živali, ki lastnike kač poziva, naj jih varno zadržijo v vročem vremenu, saj so zaradi višjih temperatur zelo aktivne in je večja verjetnost, da bodo pobegnile.