Tragedija na Renu

FOTO: Z motornim čolnom trčili v švicarsko obzidje na drugi strani, 33-letnici ni bilo pomoči

S.R.
26. 8. 2022, 09.59
Deli članek:

V mestu Rheinfelden v švicarskem kantonu Aargau se je včeraj zvečer pripetila grozljiva nesreča, v kateri je življenje izgubila 33-letna ženska. Še tri osebe so se poškodovale.

Kapo Aargau
Uničen motorni čoln so uspeli izvleči na brežino.

Lokalni policisti v Rheinfeldnu, švicarskem mestu na meji z Nemčijo, so ob približno 22. uri prejeli prijavo, da je v obzidje trčil motorni čoln, pri čemer je v reko Ren padlo več ljudi. Začeli so obsežno reševalno akcijo, a je iskanje ponesrečencev ovirala tema. Na kraju je posredovalo večje število tako švicarskih kot nemških gasilcev in reševalcev, ki so si pri reševanju pomagali s plovili in helikopterji.

Iz Rena so izvlekli štiri osebe, a je bilo za 33-letno potnico že prepozno. Bila je neodzivna, oživljanje pa je bilo neuspešno. Na brežino so uspeli spraviti tudi uničen motorni čoln. 37-letni voznik čolna ter 18 in 19 let stara sopotnika so jo odnesli z lažjimi do zmernimi poškodbami, vsi trije pa so pristali v bolnišnici. Po navedbah švicarske policije gre za nemške državljane, ki so svojo plovbo začeli na nemški strani Rena. Vse okoliščine nesreče še preiskujejo, a je že znano, da je 37-letnika za krmilom čolna poganjal alkohol. Policija je čoln zasegla, tožilstvo pa je začelo kazensko preiskavo.