TEst na komolcu

Z limonami nad pigmentne madeže in prhljaj

Mojca Kopriva
20. 8. 2022, 15.21
Deli članek:

Limone so zaradi bogate vsebnosti vitaminov in mineralov popolne za lepotičenje – ožijo pore, krepijo nohte, vračajo lasem sijaj ...

Dreamstime
Nepogrešljive spremljevalke poletja lahko uporabite tudi v lepotne namene.

Preden uporabite limono v kozmetične namene, opravite test na komolcu. Če po nanosu limoninega soka na koži čutite srbečico ali pekočo bolečino in koža postane razdražena ali pordela, limonin sok izperite. Možno je, da ste alergični na limone. V nasprotnem primeru pa veselo na delo.

Temni madeži na koži

Temni madeži se na koži običajno pojavijo na komolcih in pod pazduhami. Ukrepate lahko tako, da limono preprosto prerežete na polovici in z njima podrgnete po madežih. Citronska kislina pomaga uničiti bakterije in ob rednem nanašanju kožo posvetli.

Prhljaj

Srbeče lasišče in prhljaj mnogim otežujeta življenje. Kaj ko bi ju napadli z limono? Zmešajte sok limone z beljakom. Mešanico nanesite na lasišče in jo vanj temeljito vmasirajte. Pustite učinkovati vsaj eno uro, nato si umijte lase kot običajno. Postopek ponavljajte enkrat na teden, in prhljaj bo sčasoma izginil.

Močni nohti

Če si želite močnih, sijočih, nelomljivih nohtov, potopite konice prstov za deset minut v limonin sok. Nato nohte obrusite s pilico, ki ste jo pred tem pomočili v mešanico tople vode in belega kisa v razmerju ena proti ena. Na koncu si izplaknite roke s toplo vodo.

Dreamstime
Z limono lahko posvetlite zobe, odpravite pigmentne madeže in poskrbite za močne nohte.

Gladka stopala

Pripravite si kopel za noge, po kateri bodo vaša stopala v odlični kondiciji, pripravljena na skok v sandale. V manjšo plastično banjico nalijte skodelico limoninega soka, dve žlici oljčnega olja, četrt skodelice mleka in vodo (po želji lahko dodate tudi kakšno kapljico poljubnega eteričnega olja). V kopeli namakajte noge 15 minut, nato jih izperite s toplo vodo.

Beli zobje

Za biserno bele zobe so nekateri pripravljeni seči globoko v žep. Vam ne bo treba. Potrebujete le polovico limone, malo soli in ščepec sode bikarbone. S tem si natrite zobno sklenino. Ne le da bo postala bela in sijoča, temveč boste odpravili tudi slab zadah.