Zanimivosti

Nasmejan začetek šolskega leta je lepo darilo otroku

Oglasno sporočilo
22. 8. 2022, 08.00
Posodobljeno: 22. 8. 2022, 11.59
Deli članek:

Vrnitev v šolo prinaša številna pozitivna čustva, a tudi pričakovanja. Otroci in starši so vedno malo žalostni, ker se končuje poletje in se poslavljajo ob počitnic, a seveda je vse tudi v znamenju nečesa novega, kaj jih čaka, kako se bodo otroci znašli v šoli, med novimi in starimi prijatelji. Vsaka družina šolo seveda pričaka drugače, a mavrico čustev doživijo, ko se potopijo v nakupovanje prvih šolskih potrebščin, torb in drugih malenkosti, ki jih potrebuje vsak šolar in šolarka. Kako se, poleg nakupa šolskih potrebščin, še pripraviti na novo šolsko leto?

Dogodivščina za junake

Počasi se vrnite v vsakodnevno rutino. Otroci naj začnejo že nekaj dni pred šolo hoditi prej v posteljo, da se prilagodijo svojemu novemu šolskemu urniku. Pomagaje si s kakšno novo knjigo, ki jo boste skupaj brali pred spanjem. Morda se zgodba celo dogaja v šoli in se glavnemu junaku dogajajo zanimive pustolovščine, povezane s šolo in sošolci. Naj se otroci veselijo šole kot nove pustolovščine in z branjem dobrih zgodb bodo mimogrede vzljubili še knjige.

Ustvarite kotiček za šolo in igro

Zelo pomembno je, da ima vsak otrok tudi svoj kotiček z mizo in pisalnim stolom. Saj ni treba nič posebnega - miza, stol in nekaj predalov za šolske potrebščine. Z otrokom pojdite skupaj po nakupih za učbenike in zvezke, da se bo veselil nečesa novega. Šolar naj že pred začetkom pouka malo prelista učbenike, skupaj jih ovijte, označite. Morda lahko takoj vzpostavite pozitivno rutino, da si otrok zvečer pripravi torbo, copate, obleke … Res je lažje vse to napisati kot uresničiti, a z malo doslednosti vam lahko vse uspe.

Po šoli je čas za male strasti

Naj se otroci ne veselijo le šole, ampak tudi časa po njej. Z malim nogometašem nakupite vse za jesenske treninge, skupaj se veselite evropskega prvenstva v košarki, kjer bo kraljeval Luka Dončić, hčerki ali sinu pa kupite košarkarsko žogo za igrišče, kjer se bo zabaval/a s sošolci. Obšolskih dejavnosti je v resnici zares veliko, kar nekaj se jih dogaja tudi v BTC Cityju, na primer ples in plavanje. Kaj pa potapljaška šola? Ja, tudi ta možnost je v Vodnem mestu Atlantis in večina otrok je navdušena! Balet, slikanje, modelarstvo, naravoslovje … otroke zanimajo najrazličnejše stvari in spodbujajte jih pri njihovih sanjah, kaj vse lahko postanejo, ko bodo veliki.

ZLAT NASVET! Kupite vse na enem mestu

Nasvet, ki vam ga lahko damo je, da vse poiščete in kupite na enem mestu. Tako bo nakupovanje potekalo mirno in predvsem brez nepotrebnega stresa. Vse za šolo in obšolske dejavnosti dobite seveda v BTC Cityju.
Ne samo zvezke in knjige, ampak tudi copate, kakšen nov par hlač, krilce za Lano in nove športne copate za Marka ter seveda pisane balone za prvi šolski dan, da bo veselje še večje. Novo znanje, veščine in sklepanje novih prijateljstev je vendar nekaj najlepšega kar se človeku zgodi na poti življenja. In prve spomine na šolo in prijateljstva nosimo s seboj do pozne starosti.

Sladek začetek, dober konec  

Prvi dan peljite otroka na tortico in sladoled. Naj to postane vaša navada, saj se vendar velike in pomembne stvari vedno proslavijo s tortico. Naj bo začetek sladek in vesel, da otroci v šoli ne bodo čakali samo šolskih počitnic, čeprav so seveda nekaj najboljšega, ampak tudi vse, kar se bodo novega naučili in osvojili.