Za večjo varnost pešcev

»Vidno ima vedno prav« za večjo vidnost najranljivejših udeležencev v prometu

nn
14. 12. 2021, 19.33
Posodobljeno: 14. 12. 2021, 19.37
Deli članek:

Domislili so si prehode za pešce, ki s 3D-iluzijo voznikom prikažejo cestno oviro, zaradi katere upočasnijo.

Generali
Zebra se prižge, ko se pešci ali kolesarji približajo njihovemu obcestnemu plakatu na pločniku.

Zavarovalnica Generali je v Ljubljani naredila nov korak za varnost in predvsem vidnost najranljivejših udeležencev v prometu – pešcev, otrok in kolesarjev. Z domiselno svetlobno 3D-zebro, ki se prižge, ko se pešci ali kolesarji približajo njihovemu obcestnemu plakatu na pločniku, jih opozarjajo, kako pomembno je, da so še posebej pozimi v prometu dobro vidni.

Zavarovalnica Generali je septembra v okviru akcije Varno ima vedno prav v Ljubljani, na Ptuju in Velenju skupaj z Zavodom Varna pot in omenjenimi občinami na območjih umirjenega prometa že postavila prve 3D-zebre v Sloveniji – domiselne prehode za pešce, ki s 3D-iluzijo voznikom prikažejo cestno oviro, zaradi katere upočasnijo. Projektu se je pridružil tudi raper Trkaj, ki s himno Varno prav opozarja na pomen zbranosti in previdnosti v prometu.

Ozaveščanje za večjo varnost pešcev in kolesarjev v krajših zimskih dneh

Najranljivejše udeležence v prometu – pešce, otroke in kolesarje – je v temi težko opaziti, če ne upoštevajo varnostnih priporočil. Zato je Generali prav te dni začel z akcijo ozaveščanjaVidno ima vedno prav, v okviru katere so že v Ljubljani, v prihodnjih dneh pa jih bodo še v nekaterih slovenskih mestih, postavili plakate s sporočilom Vidno ima vedno prav.

To pa še ni vse: ko se pešci ali kolesarji približajo plakatu, se na pločniku osvetli prehod za pešce in jih opozori, kako pomembna je vidnost.

Še več koristnih vsebin za pešce, kolesarje in najmlajše udeležence v prometu, da bodo bolje vidni v prometu in s tem poskrbeli za večjo varnost, so pripravili naspletni strani, kjer lahko preverijo svoje znanje o vidnosti v prometu. Da bo akcija Vidno ima vedno prav dosegla še več ljudi, pa jo spremlja tudi atraktivna nagradna igra.