Maggie Millions

Umrla je ženska, ki ji je milijonski listek "uničil življenje"

R.T.
2. 9. 2021, 17.44
Posodobljeno: 2. 9. 2021, 19.10
Deli članek:

Leta 2013 se ji je življenje obrnilo na glavo, danes je umrla.

Facebook
Margaret Loughrey je vsaj polovico od 32 milijonov razdala.

Margareth Loughrey iz mesteca Strabane na Severnem Irskem je leta 2013 na nagradni igri EuroMillions zadela glavni dobitek. Čez noč se je bančni račun 48-letne brezposelne ženske oddebelil za 32 milijonov evrov. Postala je znana kot »Maggie Millions«. Danes so jo našli mrtvo na njenem domu. Po prvih ugotovitvah njene smrti ne beležijo kot »sumljive«.

Po največjem dobitku v zgodovini nagradnih iger na Severnem Irskem je Loughreyeva v pogovoru za BBC opisala dan, ko je preverila številke na vplačanem loto listku. »Prijavila sem se za dobrodelno delo, potem pa se spomnila na listek in pogledala številke,« je dejala in dodala, da je ni zajela panika. Zatrdila je, da denarja ne bo porabila zase, saj jo osrečuje le, če so tudi drugi ljudje veseli, srečni.

Naslednje leto je kupila posestvo za milijon funtov in se za nekaj mesecev zapletla v spor z lokalnim kriket klubom. Medtem je precej denarja namenjala raznih dobrodelnim akcijam in znancem.

Mediji so ji bili vseskozi za petami. Poročali so, ko se je leta v pijanem stanju 2015 sporekla in rahlo stepla s taksistom. Sodišče ji je naložilo 150 ur dela v splošno korist. Margareth je ostala v Strabanu. Pred dvema letoma je v sodnem sporu z bivšim delodajalcem izgubila 30.000 funtov.

Leta 2019 je za Sunday Life dejala, da ji je »denar prinesel le težave«. »Uničil je moje življenje,« je izpostavila, čeprav je bila v času dobitka brezposlena in se je preživljala s socialno pomočjo. »Ne verjamem v boga. Toda če je kje pekel, sem bila jaz tam. Tako slabo je bilo,« je svoje življenje z 32 milijoni evrov opisala »Maggie Millions«.