Zanimivosti

Poskrbimo za čebelam prijazen svet!

Oglasno sporočilo
20. 5. 2021, 08.04
Posodobljeno: 20. 5. 2021, 08.09
Deli članek:

20. maja praznujejo čebelice po vsem svetu! Takšne majhne opraševalke pa toliko dobrega storijo za naš svet! Čebele so namreč odgovorne za kar 1/3 svetovne proizvodnje hrane. Z opraševanjem in nabiranjem medičine omogočajo, da se rastline množijo. Z uspešnim opraševanjem pa je pogojen tudi obstoj prehranjevalne verige.

V Medexu si prizadevajo ohraniti čebelam prijazen svet. Zato so se odločili, da Svetovni dan čebel, ki ga praznujemo 20. maja, počastijo s prelepimi sončnicami.

K vsakemu nakupu, ki ga boste opravili med njihovimi spletnimi policami ali v trgovini Medex na Miklošičevi, vam priložijo vrečko s semeni prelepe sončnice. Iz semen z malo potrpežljivosti, a veliko vode in sonca lahko vzgojite svojo lastno medovito rastlino. Tako soustvarjate čebelam prijazen svet. 

Čebelam prijazen svet je tudi svet s trajnostnim pristopom do embalaže. Zato v najbolj medeni trgovini v Ljubljani med točijo v domače steklene kozarce vseh oblik in velikosti. V četrtek, 20. maja, lahko takšen kozarček sveže točenega slovenskega cvetličnega medu iz njihovega »čebeljega panja« prejmete zastonj. Oglasite se v trgovini Medex na Miklošičevi in prejmite med z najlepšimi željami in lepim sporočilom.