Zanimivosti

RAZKRIVAMO: Rekordno zvišanje plač v HOFERju

Oglasno sporočilo
17. 12. 2019, 12.40
Posodobljeno: 17. 12. 2019, 14.47
Deli članek:

Pri HOFERju bodo, kot vsako leto do sedaj, s 1. januarjem 2020 vsem svojim sodelavcem povišali plače. Prodajalec v HOFERju bo prejel kar 18 % višje plačilo.

Prodajalci pri HOFERju so že zdaj za svoje delo prejemali nadpovprečno plačilo v trgovinski panogi, januar 2020 pa jim bo prinesel dodatno, za HOFER rekordno zvišanje plačila. Prodajalci za 40 ur/teden bodo tako po novem prejeli plačilo, ki za kar 70,1 % presega minimalno plačilo, del zvišanja pa predstavlja tudi regres v višini 1.700 evrov.

Novo leto bo za HOFERjeve sodelavce prineslo rekordno zvišanje plačila. Podjetje namreč beleži zdravo rast in dobre poslovne rezultate. Vse to želijo deliti s tistimi, ki so zaslužni, da se črta razvoja podjetja obrača strmo navzgor. »HOFER smo ljudje. To radi rečemo, še raje pa dokazujemo. Sodelavke in sodelavci so tisti, ki ustvarjajo podjetje. Oni so zaslužni, da imamo na policah izdelke najvišje kakovosti in jih ponujamo po najnižjih cenah. Prav tako so prav zaposleni tisti, ki skrbijo, da v trgovinah vse poteka kot mora in da se kupci počutijo dobro. Pri dobrem delu jih želimo spodbujati in pomemben del te spodbude je seveda tudi odlično plačilo,« so prepričani pri HOFERju.

Prodajalec bo v 2020 za polni delovni čas prejel 1.600 € bruto, za skrajšani delovni čas 30 ur/teden pa 1.200 € bruto. Za četrtino krajši delavnik bodo tako prejeli plačilo, ki je skoraj za 30 % višje od zakonske minimalne plače.

70,1 % NAD MINIMALNO PLAČO

Oglejmo si, kaj nam pri tem razkrivajo številke. Sodelavci v prodaji, zaposleni za 40 ur/teden, bodo v zadnjem plačilnem razredu v letu 2020 prejemali plačilo, ki v zadnjem plačilnem razredu za 70,1 % presega zakonsko določeno minimalno plačilo. Prodajalci, zaposleni za 30 ur/teden pa bodo prihodnje leto prejeli plačilo, ki kljub skrajšanemu delavniku, zakonsko določeno minimalno plačo za polni delovni čas še vedno presega za kar 27,6 %.

Plača prodajalcu v HOFERju za kar 70,1 % presega minimalno plačo.

VIŠJE PLAČE ZA VSE HOFERJEVE ZAPOSLENE

Zvišanja pa ne bodo deležni le prodajalci. Procentualno enakega dviga bodo deležni tudi sodelavci v logistiki, novega leta pa se bodo razveselili tudi ostali sodelavci v podjetju HOFER Slovenija. Pri HOFERju si namreč, kot že leta do sedaj, želijo ponujati nadpovprečno visoka plačila in to vsem svojim zaposlenim. Pri HOFERju se zavedajo, da je spodbudno mesečno plačilo pomemben del motivacije, zato bodo še naprej vzdrževali ustrezna razmerja med plačilnimi razredi.

»Za to potezo smo se odločili, ker želimo z vzpodbudnim mesečnim plačilom, ki pritiče posameznemu delovnemu mestu, še naprej ponujati privlačna delovna mesta za različne poklicne profile,« še dodajajo pri HOFERju.