Priročni triki

Led in aluminij za zlikano perilo

Z.F.
12. 10. 2018, 21.30
Deli članek:

Ste vedeli, da obstajajo triki, ki vas lahko rešijo likanja? Pravzaprav jih obstaja več, sami pa se odločite, kateri je najprimernejši za vas. Dovolj bodo tri kocke ledu in aluminijasta folija.

Dreamstime
Sušilni stroj je lahko hitra pomoč za zlikano perilo.

Dreamstime
Morda so kocke ledu na prvi pogled videti nenavadno, a so izjemno učinkovite.

Povsem preprosto je. Vse, kar morate narediti, je, da vzamete tri kocke ledu in jih dodate v sušilni stroj. Dodajte perilo in posušite po navodilih. Globoke gube bodo izginile. Skrivnost se skriva v pari, ki se ustvari po tem, ko se ledene kocke stopijo. Strokovnjaki pravijo, da gre za podoben princip kot pri likanju s paro. A nikar ne napolnite sušilnega stroja do vrha. Vanj vstavite le tisto, kar trenutno potrebujete zlikano, in še pomembnejše je, da perilo takoj po sušenju vzamete iz sušilnega stroja, ga dobro pretresete, zložite ali oblečete.

Aluminijaste kroglice

Če se želite izogniti likanju, obstaja še nekaj alternativ, ki vam bodo v odlično pomoč. V sušilni stroj dodajte tri do štiri aluminijaste kroglice. Nikar se ne trudite kroglic iskati po trgovinah, temveč jih naredite kar sami. Vse, kar potrebujete, je aluminijasta folija, ki jo mečkate do velikosti teniške žogice. Kroglice poskrbijo, da se v sušilnem stroju ustvari statična elektrika, ki prepreči nastajanje globokih gub. 

Aluminijasta folija pod likalno desko

Preizkusite tudi naslednji trik. Pod likalno prevleko položite plast aluminijaste folije. Pomembno je, da je sijoča stran obrnjena navzgor. Ta bo odbijala temperaturo in poenostavila likanje.