Športni Svet:

Šport in dobrodelnost sta se združila v Logatcu

Oglasno sporočilo
12. 10. 2018, 09.47
Posodobljeno: 12. 10. 2018, 11.12
Deli članek:

Preteklo nedeljo je v Centru varne vožnje Blagomix Logatec, pod okriljem časopisa Novice Svet24, radia Aktual in Občine Logatec, potekal športno-rekreativni dogodek z dobrodelno noto.

Klemen Finkšt
Štart teka je potekal pod lokom našega glavnega partnerja dogodka, podjetja Telekom Slovenije.

Športni Svet – Dobrodelni Logatec, katerega častni pokrovitelj je bil Berto Menard, župan Občine Logatec, je ponovno združil šport in dobrodelnost ter risal nasmeh na obraz pomoči potrebnih. Na dogodku smo namreč z obiskovalci, ki se jih je čez celoten dan zbralo več kot 800, zbirali sredstva za 35 družin z otroki s posebnimi potrebami ter Društvo ledvičnih bolnikov Slovenije.

Klemen Finkšt
Voditelja Radia Aktual, Grega Javornik in Tanja Seme, sta poskrbela za odlično vzdušje.

Dejavnosti za tekaške navdušence vseh starosti

Vrhunec dneva so vsekakor predstavljali humanitarni teki, ki so v Center varne vožnje Blagomix Logatec privabili številne rekreativce in tekaške navdušence. Ti so se lahko podali na pet, deset ali enaindvajset kilometrski tek, na prizorišču pa so jih pričakale tudi godba na pihala, živahne mažoretke in navdušeni navijači.

Klemen Finkšt
V centru Logatca so tekače pozdravile mažoretke in godba.

Kot sta v pozdravnem govoru poudarila župan Logatca Berto Menard in Bogdan Oblak, predsednik Obrtne Zbornice Logatec, bodo v logaški občini vedno podpirali dogodke, ki združujejo humanitarno noto, zdravje in dobrodelnost. To so nedvomno potrdile številne tekaške skupine, ki so se udeležile dogodka. Najštevilčnejši so bili iz logaškega športnega društva Tek je Lek (zahvala gre njihovemu predsedniku Miru Petrovcu), prav tako pa je bilko veliko tekačev iz Triatlon kluba Logatec, rekreativcev iz notranjske obrtne zbornice in številnih drugih.

Klemen Finkšt
Zmagovalci teka na 21 km - od leve Bojan Cebin, Rok Puhar, Klemen Bojanc, Martin Pintar, in župan Berto Menard.

Najhitrejše tekače je razveselila posebna nagrada 

Posebna nagrada pa je čakala zmagovalce teka na 21 kilometrov. Prvih pet deklet (Simona Dolinar Majdič, Kristina Bele, Tjaša Žnidar, Blanka Markovič Kocen, Andreja Comino) in prvih pet fantov (Rok Puhar, Bojan Cebin, Klemen Bojanc, Martin Pintar, Grega Dolinar) je prejelo kar za 3.000 evrov denarne nagrade, denar za nagrado pa so prispevala podjetja iz Logatca: CGP Kolektor, Promitbenz, Projekt Nova Gorica, Obrtna Zbornica Logatec, Treven Gradnje, Tigrad, Format Storitve, Kolektor Koling, Artcom.

Več utrinkov z dogodka pa lahko preverite v spodnji galeriji >>>