Zanimivosti

Za praznike: dekoracije, ki vam bodo vzele dih!

Oglasno sporočilo
1. 1. 2018, 09.34
Posodobljeno: 16. 3. 2018, 09.44
Deli članek:

Velika noč je prav poseben praznik, kjer se po navadi zbere vsa družina, mize se šibijo od prazničnih dobrot in vzdušje je naravnost čarobno.

Za piko na i tega velikega praznika, lahko poskrbite s posebno velikonočno dekoracijo.

Praznovanje velike noči pri nas sega stoletja nazaj, v začetke krščanstva in še čas pred tem, saj se številne navade in običaji navezujejo tudi na stare, predkrščanske in poganske tradicije. V tem času so namreč naši predniki slavili prihod prave, bujne, zelene pomladi in z njo povezanih plodnosti, izobilja in rasti. 

Barvanje pirhov oziroma pisanic, pisank, remenk ali rumenic, kakor pobarvana jajca imenujejo v različnih delih Slovenije, ima pri nas večstoletno tradicijo.

Pri barvanju pirhov ustvarjalnost ne pozna meja!
Ustvarite lahko fantastično velikonočno dekoracijo iz jajc, kot ko so jajca na vejicah dreves ali pa enostavno združite cvetje, jajca in mah ter ustvarite vašo unikatno dekoracijo ali okrasek.

Za vpadljivo velikonočno dekoracijo izberite jajčka prepelic in jih poslikajte z najrazličnejšimi vzorci. Uporabite svojo domišljijo - vse barve in vzorci so sprejemljivi za vašo velikonočno mizo!

Za vas smo zbrali številne predloge za dekoracije, ki bodo navdušile tudi vaše najbližje.