Domači pripravki

Hitro si osvežite kožo z regratom

ud
22. 4. 2017, 19.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za vas smo pripravili čudovite lepotne recepte, ki vam bodo narisali nasmeh na obraz. Zadovoljni pa bodo tudi vaša koža in lasje. Preizkusite jih že kar danes!

Profimedia
Preden uporabite piling na koži, je priporočljivo, da to temeljito očistite.*

Za obkladek za osvežitev kože potrebujete dve pesti regratovih listov in četrt litra vode. Topel regratov obkladek je sijajna spomladanska osvežitev za kožo. Listje brez pecljev na drobno narežite in prelijte s kropom, tako da je vse zelenje pod vodo. Pokrijte in pustite stati pet minut. V tekočino pomočite bombažno krpico, jo rahlo ožmite in položite na obraz. Če imate na obrazu popokane žilice, uporabljajte mlačno tekočino.

Profimedia
Uporabljajte naravne in domače sestavine brez sumljivega porekla.

Za krepke lase 

Pest svežih koprivnih listov prelijte s kropom in pustite stati 20 minut. Odcedite in ožmite ter v čaj dodajte jabolčni kis. Hranite v hladilniku. 

Potrebujete eno do dve pesti regratovih cvetov ter četrt ali pol litra vode. Poparek iz regratovih cvetov krepi lasišče in lase, naj so suhi, krhki ali mastni. Glede na dolžino las uporabite eno do dve pesti regratovih cvetov, prelijte jih s četrt do pol litra vode. Prekrijte, pustite stati do deset minut, nato odcedite. Na lase po umivanju nanesite mlačen ali hladen poparek in ga vmasirajte v lasišče.

Metin piling za noge

Pripravite si kopel iz 3 pesti metinih listov, 4 limon in litra vode, ogrete na 80 °C. Prelijte z vrelo vodo in precedite ter dodajte sok limon. 

Potrebujete tri neškropljene limone, 15–20 svežih metinih listov, dve žlici sladkorja v prahu in žlico olivnega olja. Limone narežite na koščke in jih z metinimi listi strite v možnarju ali pa zmeljite s paličnim mešalnikom. Dodajte še sladkor in olje. Preden mešanico uporabite, je priporočljivo, da nogam privoščite toplo kopel, nato pa pasto vtrite v stopala in noge, vse do meč. Pustite delovati pet minut in nato izperite. Noge namažite s kremo ali metinim oljem.

Metino olje za telo

Potrebujete pest svežih metinih listov in četrt litra olivnega olja. Liste vsujte v širši kozarec z navojem, prelijte z oljem, tako da prekrije vse zelenje, ter zaprite in postavite v topel prostor. Po treh do štirih tednih precedite in iztisnite tekočino iz listov. Olje natočite v temno steklenico in zaprite. Uporabno je od tri do štiri mesece. Nanašajte na kožo, ko bo ta suha, in uživajte v mehkobi.