Skupaj smo uresničili več kot 5700 projektov

Glasuj za najboljši EU projekt in osvoji nagrado!

Oglasno sporočilo
17. 4. 2017, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

»Leta 2015 sem bila brezposelna in sem iskala možnosti, kam bi se lahko vključila, da bi si nabrala več izkušenj,« svojo zgodbo začenja Polona. Naletela je na program usposabljanja na delovnem mestu, ki ga je sofinanciral Evropski socialni sklad, in tudi z njegovo pomočjo prišla do zaposlitve.

»Končno imam službo!« ponosno pove Tomaž iz Murske Sobote, ki je star 47 let in je bil dobrih osem let brezposeln. Obrnil se je na Zavod RS za zaposlovanje, ki s pomočjo subvencij programa Zaposli.me pomaga osebam nad 30 let, da lažje najdejo službo.

Slovenija zaključuje programsko obdobje 2007–2013 kot ena najuspešnejših držav članic EU. Skupaj smo uresničili več kot 5700 projektov, ki so Sloveniji prinesli številne uspešne zgodbe, veliko ljudem pa lepšo prihodnost. Samo Evropski socialni sklad, ki je konec marca praznoval 60 let delovanja, je v zadnjih desetih letih pomagal skoraj 760.000 ljudem v Sloveniji na področjih zaposlovanja, izobraževanja, prijazne javne uprave ter na drugih področjih.  

Te zanima, kako se lahko začne tvoja EU-zgodba? Morda dobiš navdih za svojo podjetniško idejo, novo znanje ali kakšno drugo koristno informacijo pri glasovanju za enega od predlaganih projektov, ki jih Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko podpira s sredstvi Evropskega socialnega sklada, Evropskega sklada za regionalni razvoj in Kohezijskega sklada.  


Uspešni projekti, ki Sloveniji prinašajo dodano vrednost, državljanom pa zaupanje v njihovo upravljanje, so ključni cilj tudi pri izvajanju evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Do leta 2023 ima Slovenija na voljo dobre 3 milijarde evrov razpoložljivih evropskih sredstev, s katerimi so do sedaj podprli več kot 184 projektov, programov ali javnih razpisov v skupni vrednosti več kot 900 milijonov evrov, ki imajo skupni cilj: rast in nova delovna mesta.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je predloge projektov zbirala do 15. marca, prišli pa so prav iz cele Slovenije. Razvrstili so jih po slovenskih statističnih  regijah, zanje pa lahko glasujete do 8. maja 2017. Poleg tega pa ste lahko izžrebani za super nagrade v Nordijskem centru Planica (zip-line, vetrovnik in tek na smučeh), ki je bil sofinanciran tudi s pomočjo evropskih sredstev.

Na dan Evrope 9. maja bodo razglasili regijske zmagovalce z največ prejetimi glasovi. Vsi skupaj se bodo predstavili na dnevu odprtih vrat EU PROJEKT, MOJ PROJEKT 9. in 10. junija 2017.

Kako poteka glasovanje?
Vsak dan lahko glasuješ za en projekt v vsaki regiji. V vsaki regiji bo zmagal projekt, ki bo dobil največ glasov.

In kdo dobi nagrado?
• Predlagatelji zmagovalnih projektov v vsaki regiji.
• 20 izžrebanih glasovalcev, ki bodo zaupali svoj elektronski naslov.

Pomembno! Projekte, ki se bodo predstavili, boste izbrali vi, zato do 8. maja 2017 oddajte svoj glas za enega izmed predlogov!