Pikčasta je

FOTO: Ikea se je odločila za prenovo

T.L.
29. 3. 2017, 14.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po ne preveč uspešnem poskusu prvega preoblikovanjua zunanje podobe vreče Frakta, so zdaj za novo podobo poskrbeli Francozi.

Reuters
Fotografija je arhivska.

Kdo ne pozna Frakte, trpežne in uporabne torbe oziroma vreče svetlo modre barve za prenašanje stvari pohištvenega giganta Ikea? Velja za enega najbolj prepoznavnih Ikeinih izdelkov in  - čeprav morda na pogled ne najlepša - njena vzdržljivost prepriča tudi tiste, ki sicer na Ikejine izdelke ne prisegajo. Ob selitvah, piknikih, odhodih na plažo ali na dopustovanjih kot tudi ob kakršnem koli večjem nakupom se je Frakta z uporabnostjo (in ceno) izkazala.  

No, po ne preveč uspešnem poskusu prvega preoblikovanja zunanje podobe vreče svetlo modre barve, je zdaj napočil nov trenutek. V sodelovanju s pariško Colette, trendovsko modna trgovina z oblačili in drugimi dodatki, je namreč Frakta dobila novo podobo. Po novem je vreča, na kateri zdaj prevladuje bela barva, posejanja z modrimi krogi (dvema ali več), ki so značilni za francosko modno trgovino. Prav zaradi njih Frakta deluje bolj igrivo. Prenovljena vreča je že na voljo kupcem v Franciji, na Ikejinih spletnih straneh pa je še nismo zasledili. 

To pa ni prva prenova Frakte: njena siva-bela različica z zelenimi ročaji, ki jo je oblikoval danski Hay se ni najbolje obnesla. Bodo imeli modri krogi večji uspeh ali bo obstala le različica v svetlo modri barvi?