Spolnost

Več spolnih partnerjev imate, manj ste privlačni

K.M.
21. 12. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Raziskave kažejo, da v ljubezenskem življenju obstaja optimalno številno spolnih partnerjev. Se uvrščate v to povprečje?

Profimedia

Pogovor o bivših partnerjih in predvsem bivših spolnih partnerjih je v razmerju velikokrat tabu tema. Zadnje raziskave pa kažejo na to, da obstaja optimalna številka, po kateri je posameznik pripravljen na dolgotrajno in kvalitetno ljubezensko razmerje.

Strokovnjaki iz priznanih britanskih univerz Nottingham, Bristol in Swansea namreč trdijo, da samski iščejo izkušene partnerje, a hkrati ne želijo, da so ti znani po tem, da skačejo iz postelje v posteljo. Raziskavo so opravili na vzorcu 188 ljudi, od tega so bile 104 osebe ženskega spola in z njo prišli do zelo zanimivih rezultatov. 

V objavljeni raziskavi so razkrili, da tako moške kot ženske sicer zanima izkušnja z devico ali devičnikom, a po drugi strani ne želijo biti v zvezi z osebo, ki želi v takšnem stanju tudi ostati.
Po drugi strani pa se jim zdi večje število posameznikovih spolnih partnerjev manj privlačno, hkrati pa številni menijo, da so ljudje, ki imajo veliko bivših partnerjev, bolj pripravljeni za varanje. Tako naj bi bil potencialni partner z obsežno spolno zgodovino statistično gledano slabša izbira za predano in dolgotrajno razmerje

Kljub temu, da velja splošno prepričanje, da je moškim za bivše partnerje bolj vseeno kot ženskam, to po raziskavi sodeč ne velja. Za oba spola je idealen partner za dolgotrajno razmerje tisti, ki je imel v svojem življenju le dva spolna partnerja, za bežno romanco ali kratkotrajna razmerja pa tisti, ki ni imel več kot treh spolnih partnerjev.

Se tudi vi uvrščate v to povprečje?