Recikliramo

Nasveti za uporabo stare embalaže

zf
3. 12. 2016, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V stanovanjih je ogromno stvari, ki jih je težko organizirati v red. Pri tem nam lahko pomagajo stara embalaža, zlasti lepenka, kartoni za jajca in rolice za toaletni papir.

Profimedia
Embalažo za jajca lahko uporabite tudi za shranjevanje domačih semen. Tam vas bodo, spravljena na suhem, počakala do naslednje pomladi.

Če ste staro embalažo do zdaj skladiščili brez prave namembnosti, vam razkrivamo nekaj nasvetov, s katerimi jo boste lahko znova uporabili in tako preprečili, da bi romala v smetnjak.

Embalaža za shranjevanje jajc je koristna za setev različnih rastlin. Uporabna sta oba dela. Pokrov lahko uporabite za sejanje rastlin, ki jih je treba spomladi razsaditi, medtem ko so nastavki za jajca koristni za sajenje kumaric, bučk, lubenice in podobnih kultur.

Tudi na pogled neuporabna embalaža je lahko še kako koristna.

Posodice za sadje v kopalnico

Plastične posodice za sadje vam bodo koristile v kopalnici. Ste se do zdaj vsakič znova jezili, ker so se šamponi in geli za prhanje valjali po tuš kabini? Nič več. V posodice za sadje spravite vse šampone in gele, ki vas bodo čakali vedno na istem mestu. Uporabite jih lahko tudi kot razdelke v predalih, v katerih je mogoče shranjevati različne predmete.

Razpršilci

Plastenke z razpršilci po uporabi dobro operite in uporabite za kaj drugega. Uporabljate jih lahko za vlaženje rož ali za dodajanje pare na oblačila, medtem ko likate, in tudi pri pripravi naravnega čistilnega sredstva, za čiščenje steklenih površin, ki ga pripravite iz kisa ali limone in vode. Prav tako pa jih lahko uporabite za različna škropiva proti škodljivcem na rastlinah.

Rolice kuhinjskih brisač

Tako se vaše zapestnice ne bodo več izgubljale po predalih, temveč bodo urejene čakale, da jih nadenete.

Rolice, na katere so navite papirnate kuhinjske brisače, vam bodo odlično služile pri shranjevanju kablov, ki se radi razvlečejo po tleh. Prav tako pa lahko na rolice navijete novoletne lučke, kjer vas bodo razpletene počakale do naslednjega leta. Koristile vam bodo tudi v kozmetičnem kotičku; če jih boste prebarvali z akrilnimi barvami, jih lahko uporabite za shranjevanje zapestnic, ur in ogrlic.