Napake

Srkate sok po slamici? Raje ne!

ud
19. 11. 2016, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Napake, ki jih delamo ženske, nas lahko vidno postarajo, a na to pozabljamo. Sicer našteti nasveti ne bodo delali čudežev, a dolgoročno se bodo učinki vsekakor poznali ...

Profimedia
Če gib prepogosto ponavljamo, se lahko pojavijo prezgodnje gubice.

Dejstvo, ki ga zagotovo poznate, je, da z leti v naši koži zmanjkuje kolagena in je vse manj prožna. Če torej pogosto spite na trebuhu, obraz pa »zakopljete v blazino« (po možnosti vedno na isti strani), se bodo na njem začele zarisovati gube, ki se zjutraj ne bodo več same od sebe zgladile, temveč bodo počasi, a zanesljivo postajale vse globlje in globlje.

Maščobe, kot so maščobne kisline omega 3 ali tiste, ki jih dobimo iz orehov ali lanenih semen, ohranjajo kožo polnejšo in bolj gladko ter preprečujejo nastanek gubic. 

Preveč ličil

Ustrezno ličenje lahko dela čudeže, nepravilno ali pretirano ličenje pa deluje ravno obratno ter vas na pogled naredi manj privlačne in tudi starejše. Med osnovne napake pri ličenju, ki vas bodo postarale, spadajo pretemna šminka, preveč pudra, uporaba svetlečih senčil za veke ter risanje črne črte s črtalom za oči. Raje se jim izogibajte!

Pitje po slamici

Naj se sliši še tako banalno, ampak tudi to, da radi in pogosto pijete pijačo po slamici, vpliva na vaš videz. Gib, ki ga delamo z usti, ko srkamo po slamici, ima namreč pomembno posledico: če ga prepogosto ponavljamo, se lahko pojavijo prezgodnje gubice (ali pa se že obstoječe gube poglobijo). Enako velja za kajenje.

Kar zadeva pravilno telesno držo pri ženskah, velja poudariti pomen dobrega modrčka – če imate star modrček, ki je v naramnicah že izgubil vso elastičnost, ga zavrzite in si omislite novega.

Toplota

Sploh v hladnejših mesecih, ko je zunaj neprijetno mrzlo, nas mika prižgati radiatorje na polno ali zakuriti kamin in uživati v prijetni toploti, ki ga oddaja. A pretoplo stanovanje pomeni suh zrak, ki izsušuje tudi kožo, in dolgoročno je ena od posledic, da je koža videti precej postarana.

Veliko sedenja

Ljudje, ki se ne gibljejo in večino dneva presedijo, imajo dokazano precej več možnosti za bolezni ledvic, srca in raka, da ne omenjamo čezmerne telesne teže. Redna telesna dejavnost ohranja organizem v dobrem stanju in vpliva tudi na to, da ste videti mlajši in vitalnejši, kot če se ne bi gibali.