'Astronomski dogodek'

Za november napovedujejo dva tedna teme. Povsod

J.P.
27. 10. 2016, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Venera in Jupiter – nova teorija zarote ju imenuje za glavna krivca za temo, ki naj bi nas prekrila med 15. in 29. novembrom.

Profimedia
V Beli hiši so o temi menda že na tekočem.

Po spletnih prostranstvih se širijo govorice, da naj bi Nasa že oznanila, da se bo nad Zemljo za 14 dni zgrnila tema. Seveda pa o tem na njihovi spletni strani ni ne duha ne sluha.

Krivec za temo naj bi bil 'astronomski dogodek' med Venero in Jupitrom, poroča Daily Star. Našli so se tudi dobro obveščeni viri, ki pravijo, da naj bi Charles Bolden (glava Nase) v Beli hiši že predstavil 1.000 strani dolgo poročilo o prihajajoči temi.

Nasa o tem ne ve nič

Torej: Venera naj bi se premaknila jugozahodno od Jupitra, zaradi česar naj bi sijala desetkrat močneje od njega. Njena svetlost naj bi botrovala reakciji plinov na Jupitrovem površju, zaradi česar naj bi se proti Soncu izločila velikanska količina vodika. Ta naj bi na Sončevem površju povzročil eksplozijo in s tem instanten porast temperature. Zaradi vročine naj bi se Sonce odelo v modrikast odtenek, potrebna pa naj bi bila približno dva tedna, da se njegovo površje ohladi na prvotno temperaturo. V tem času naj bi bila Sončeva svetilnost krepko zmanjšana.

Ples med Venero in Jupitrom menda ne bi imel prevelikega vpliva na naš planet. Mogoč je rahel porast temperature, ugotavljajo teoretiki zarote, lahko pa se zgodi celo, da se bosta zmračila le pola.

Pri Nasi teorijo v celoti zavračajo.