IZZIV

Robotske seks lutke

U.D.
21. 8. 2016, 21.04
Posodobljeno: 22. 3. 2023, 18.50
Deli članek:

Za znanstvenike je bil vedno velik izziv, kako iz statične seks lutke narediti atraktivnega ljubezenskega robota. Zdaj pa menijo, da so končno premagali to oviro.

Roboti bodo celo programirani za spogledovanje.

Matt McMullen izdeluje seks lutke, ki so videti karseda resnične, že od leta 1997. Zdaj pa pravi, da tehnologija, ki jo uporablja za izdelavo lutk, postaja zmeraj boljša. »Prihajam iz prihodnosti. Izdelal bom najboljšega seks robota oziroma robotko na svetu,« je dejal McMullen.

Virtualno bi lahko v prihodnosti pri spolnih odnosih seks roboti zamenjali ljudi.

PRIHODNOST

»Nekega dne bosta lahko dve osebi, ki se nahajata na različnih koncih sveta, imeli spolni odnos prek teh lutk. To bo postalo čisto vsakdanje,« je dodal. Pravi tudi, da bodo ti roboti, ki jih bo ustvaril, programirani za spogledovanje. Trenutno se to vse dogaja v virtualnem svetu. Obstaja posnetek, kjer McMullen na spletu sprašuje avatarja, ali si lahko sleče majico. Njen odgovor pa je: »Nisem prepričana, ali si to zaslužiš. Zakaj bi to sploh storila?«

ŠOKANTNO

Zdi se prav šokantno, da bi lahko roboti virtualno v spolnih odnosih zamenjali ljudi. McMullen meni, da se to ne bo zgodilo. »Enostavno se bomo morali sprijazniti s tem in si reči: to je zate, to je pa zame,« je dejal.