Odziv na poraz Anglije

VIDEO in FOTO: Angleži tarča posmeha, "mali" Islandci junaki

T.L.
28. 6. 2016, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pravo evforijo so sprožili Islandci z zmago nad veliko Anglijo.

Reuters
Islandski nogometaši z navijači na Euru 2016 v Franciji.

Mala Islandija je presenetila velike Angleže, jih premagala in izločila iz Eura 2016. Islandci so poželi številne simpatije zaradi svoje borbenosti, nezvezdniškega obnašanja in pristnega odnosa z navijači. Ob porazu Angležev so se takoj pojavile povezave z nedavnim referendumom o članstvu v EU in včerajšnji dogodek so številni navijači Islandije označili Brexit vol. 2. 

Angleški selektor je že odstopil, medtem ko je njegov islandski kolega Heimir Hallgrimsson, "le" pomočnik selektorja Larsa Lagerbacka (ki je sicer Šved) in občasen zobozdravnik.

Britanski časniki na naslovnicah poročajo o "ponižujočem" porazu Anglije, pri čemer ne pozabijo omeniti, da je Islandija država z dobrimi 300.000 prebivalci, ki je najbolj poznana po ribištvu.

Po družabnih omrežjih mrgoli primerjav o preplačani angleški izbrani vrsti na čelu z zdaj že nekdanjim selektorjem Royem Hodgsonom, ki se ponaša s 3,5 milijona funtov težko letno pogodbo in je najbolje plačan med selektorji na Euro 2016. Na drugi strani pa imamo še vratarja islandske izbrane vrste, ki se ukvarja z režijo. Hannes Thor Halldórsson je tako režiral tudi uraden videoposnetek za islandsko predstavnico za pesem za Evrovizijo leta 2012.

Pa poglejmo, kako so na družabnih omrežjih spremljali zmago Islandije.