Zanimivosti

Zaradi napake v Googlovih kartah so podrli napačno hišo

M.J.
24. 3. 2016, 11.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

In to kljub temu, da so Googlove karte izjemno natančne in se stalno posodabljajo.

Arhiv Svet24
Podjetje, ki je to neverjetno napako storilo, za posledice krivi kar Google.

Skoraj vsi smo že kdaj hudovali nad navigacijo, ki nas je odpeljala na napačen naslov. Težko pa je razumeti, da nekdo zaradi napake v navigaciji zruši hišo.

Kljub temu pa še vedno obstaja možnost napak, kar je občutila tudi neka družina v ZDA. Zaradi napake so namreč ostali brez domovanja.

Neki teksaški družini so z delavci z bagerji zrušili hišo, ki je bila poškodovana v tornadu, dan po božiču. Podjetje, ki je to napako storilo, za posledice krivi kar Google. Družina Lindsay Diaz iz Rowletta živi na naslovu Calypso 7601, medtem ko je njihova hiša na Googlovem zemljevidu označena kot ulica Cousteau 7601, kar je tudi naslov hiše, katero bi morali porušiti. Kot poroča Endgadet, Applove karte in Mapquest lokacijo prikazujejo pravilno.

Diazova je za Kera News dejala, da je v prejšnjem tednu zaprosila za dovoljenje za popravilo in gradnjo na poškodovanem objektu. Ko pa se je v torek vračala iz službe, jo je poklicala šokirana soseda in ji povedala, da jim rušijo hišo.

Google Maps
Tudi pri Googlu se kdaj zmotijo.

Delavec podjetja, ki je rušilo hišo, je imel Google Maps fotografijo, kje je bila sicer označena pravilna hišna številka, vendar napačna ulica.