Zanimivosti

Ves svet prepričala, da ima raka

P.R.
12. 3. 2016, 16.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sedemintridesetletna Cassandra Grant naj bi bolehala za tako imenovanim münchhausenovim sindromom. Zdravnike v dveh bolnišnicah je namreč prepričala, da je hudo bolna. V zadnji pa so ugotovili, da laže, in jo vrgli iz bolniške postelje.

Arhiv
Bolehala za münchhausenovim sindromom. Gre za mentalno stanje, pri katerem oseba hlini bolezen, zato da bi nekdo skrbel zanjo.

Cassandra iz Velike Britanije je pred časom preprosto vstopila v bolnišnico in osebje prepričala, da je Clare Arrowsmith. Ta je bila njena prijateljica, ki je dejansko imela smrtno obliko raka. Osebje ji je verjelo in začeli so jo zdraviti, čeprav je popolnoma zdrava. Podobno je storila še v drugi bolnišnici, kjer pa se je predstavljala kot Huleya Aleve. Zdravniki so ugotovili, da nekaj ni v redu, in jo nagnali iz bolnišnice. Takrat pa je Cassandra začela svojo neverjetno kariero bolnice.

Arhiv
Cassandra je objavila več fotografij, kako leži v bolnišnici in je priklopljena na razne aparate, tako da so ji ljudje po vsem svetu verjeli.

MÜNCHHAUSENOV SINDROM

Cassandra naj bi bolehala za tako imenovanim münchhausenovim sindromom. Gre za mentalno stanje, ko oseba hlini bolezen, zato da bi nekdo skrbel zanjo. Tako je najprej prelisičila bolnišnico St. George v Bristolu, da so zanjo skrbeli na domu. Nato se ji je uspelo spraviti v bolnišnico Frenchay leta 2014. Prav neverjetno je, da se ji je v bolnišnici uspelo celo infiltrirati med zdravnike in je na svojo kartoteko (pod imenom Clare Arrowsmith) dala opazko, naj je v primeru odpovedi organov ne oživljajo. Kasneje se je izkazalo, da je že leta 2013 prelisičila vodilne v neimenovani lekarni in se zaposlila kot farmacevtka. Čez čas se je Cassandra spoprijateljila z rakavimi bolniki preko družbenega omrežja Facebook in jim začela krasti identitete. Hodila je v bolnišnice in se predstavljala z imeni svojih »prijateljic«, ki so bile v resnici bolne. Tako je bila leta 2014 deležna zdravljenja v vrednosti okoli 12.000 evrov. Kasneje je Cassandra tudi objavila svoje fotografije na facebooku, kako leži v bolnišnici. Zapisala je, da umira zaradi raka in da zbira denar za bolnišnico St. Peter's Hospice.

Arhiv
Cassandra je hodila v bolnišnice in se predstavljala z imeni svojih "prijateljic", ki so bile v resnici bolne.

PREVZEM IDENTITETE

Cassandra se je preko facebooka spoprijateljila s Carly Groombridge, ki je imela smrtno oblika raka na črevesju. Dejala ji je, da ima isto obliko raka, in postali sta dobri prijateljici. Ko je Cassandra izvedela vse o njej, je poklicala v bolnišnico Bristol Royal in se predstavila kot Carlyjina prijateljica. Spremenila je datum njenega pregleda in nato odšla v bolnišnico Musgrove Park, kjer je dobila za približno 5000 evrov vredno zdravljenje. V bolnišnici so posumili, da nekaj ni v redu, ko je na pregled prišla resnična Carly. Takrat so Cassandro aretirali. Dobila je dvanajst mesecev pogojne kazni. Vendar pa s svojim početjem ni prenehala in njena naslednja žrtev je bila Frankie Leeland iz Hampshira.

BOLEZEN

Cassandrina odvetnica je prepričana, da ima njena klientka psihološko motnjo, zaradi katere si ne more pomagati. Ljudje, ki jih je prelisičila, pa o tem niso tako prepričani in verjamejo, da je vse počela samo zaradi denarja. »Dobro se je zavedala, kaj počne,« je dejala ena od njenih žrtev in dodala, da zagotovo ne bo prenehala s svojim početjem.