Zanimivosti

Vzletali so kar iz oceana, priznal nekdanji marinec

J.P.
12. 3. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nekdanji marinec je spregovoril o nenavadnem dogajanju, ki mu je bil priča pred skoraj 50 leti. Po njegovih besedah so imeli v zalivu Guantanamo svoje podoceansko leglo Nezemljani.

Videval jih je skoraj vsako noč (fotografija je simbolična).

Priča je bila v pomorski bazi v zalivu Guatanamo med leti 1968 in 1969.

Videval jih je skoraj vsako noč

»Vsi marinci smo bili presenečeni, da so bili NLP-ji tako zelo pogosto nad in okoli baze,« je dejal nekdanji marinec, ki svojega imena ni hotel razkriti. Po njegovih besedah naj bi bazo preletavali na višini približno stotih metrov. Videvali so jih skoraj vsako noč.

»Večina NLP-jev je bila premera med 15 in 30 metrov, na prvi pogled pa so se zdeli megleni. Za seboj so puščali sled rdeče luči,« se spominja nekdanji marinec. Kot je dejal, neznani leteči predmeti niso niti malo spominjali na svoje sorodnike iz filmov.

Kar iz oceana

»Ko sem bil na straži na južni strani baze, sem videl, kako vzletajo iz oceana in vanj pristajajo. Ko so pristali, se je gladina obarvala z modro lučjo, nato pa postopoma zbledela.« Zato je prepričan, da se nekje v omenjenem zalivu skriva postojanka Nezemljanov.

Oblak, ki pa to ni bil

Vrhunec njegovega časa v pomorski bazi pa je bil dan, ko se je pred njim pojavil velikanski oblak z modro svetlobo v sredini. »Zapeljal« se je neposredno nad bazo. Nadrejeni so zbrane marince nagnali v barake, oblak pa so posneli. Kar tri ure je menda lebdel nad njimi, preden je odbrzel proti zahodu.