Zanimivosti

Budilka za neresne

12. 1. 2016, 16.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Saj veste, alarm na budilki zjutraj je najlažje upoštevati tako, da ga ugasnete (in spite naprej) – a ruggie je drugačna budilka, ki od vas zahteva, da vstanete.

Ruggie, preprogica. Ne samo da bo iz zaspanet naredila jutranje ljudi, ker bodo pač morali stopiti na preprogo, da se alarm ugasne, hkrati je preproga z budilko tudi – prava preproga in kot nalašč za ljudi, ki zjutraj ne smejo stopiti na mrzla tla. Budilke najrazličnejših oblik so cela znanost neverjetnih idej, a ruggie je prej preproga kot ura. Meri 40 x 60 centimetrov, narejena je iz spominske pene, ima senzor za dotik in svetel LED-zaslon v vogalu. In kot rečeno, je neizprosna.

Ko te pohodijo

Edini način, da jo utišate, je, da stopite nanjo s celotno težo. Budilka preproga deluje na tri AA-baterije, ki zdržijo do enega leta. Ekipa za ruggiejem je zdaj na Kickstarterju. Kanadčani zbirajo 100.000 njihovih dolarjev (okoli 66 tisoč evrov), s 100 preračunanimi evri pa boste tečno jutranjo budilko dobili enkrat septembra, če bodo zbrali dovolj sredstev.