Zanimivosti

Prodaja se še en filmski avto

3. 1. 2016, 22.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V zadnjem delu Transformerjev je nastopal tudi nekoliko starejši camaro, letnik 1976.

Leta 1976 narejeni camaro je prirejen in prikrojen za filmsko senzacionalnost.
Transformerji: Doba izumtrja ni presežek za kinofile, vseeno pa je zaslužil težke denarje, kar 1,1 milijarde dolarjev med predvajanjem po vsem svetu. Medtem ko bo Bay prodal svojega camara, ki je igral le polovico filma, preden se je bumblebee transformiral v aktualnega camara, nastaja že naslednji film, ki prihaja v kina leta 2017.

Avto si je po snemanju Dobe izumrtja prisvojil režiser Michael Bay, unikatni camaro pa ima mat črno zunanjost, sprednji splitter, poudarjene kolesne loke in dirkaška trikraka kolesa z nizko presečnimi gumami Nitto.

Avto ima tudi LED sprednje luči, rumene poudarke in grafiko Transformerjev. Notranjost ni nič posebnega, a ima v črno usnje odete sedeže, trikraki športni volan in osrednji infotainment z zaslonom, občutljivim na dotik. V notranjosti je tudi Ridetechova varnostna kletka TigerCage in unikatna sredinska konzola. Moč avtomobilu zagotavlja bodisi LS2 ali LS3 V8-motor, ki je spet s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Avto bo na licitaciji januarja, dogodek organizira avkcijska hiša Barrett Jackson. Tehnični podatki, kaj avto zmore, niso na voljo, vemo pa, da ima prirejeno vzmetenje in Wilwoodove zavore.

Avto ima v lasti Michael Bay, režiser franšize o Transformerjih.