Zanimivosti

Naš junak končal na petem mestu

pr
1. 12. 2015, 21.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na ultramaratonu Hawaii je Miro Kregar zaradi neugodnega začetka prvega dne – v visokih valovih je po polovici plavanja na 10 kilometrov dobil morsko bolezen – zasedel odlično peto mesto, a je seveda meril še višje.

Miro Kregar
Miro Kregar

Slabosti se naš ultramaratonec ni rešil do konca plavanja, dehidriran pa tudi na 145 kilometrov kolesarjenja ni imel prave moči. Pridobil je precejšen zaostanek za vodilnimi tekmovalci in končal tekmovanje na 12. mestu.

Drugi dan je na 273 kilometrov v kolesarjenju povrnil svoj ugled enega najboljših ultraman triatloncev vseh časov, etapo je končal na tretjem mestu in skupno napredoval na sedmo mesto. Vendar so bile razlike do vodilnih prevelike, da bi pristal na stopničkah, kar je bil kot vedno njegov cilj. Do zdaj je osvojil dve tretji mesti, dve drugi in leta 2013 prvo. In še nekaj četrtih in petih mest.

Glede tekaške preizkušnje je Miro povedal: »Vedel sem, da se na 84-kilometrskem teku čez lavina polja, kjer se temperatura dvigne nad 40 stopinj Celzija, lahko marsikaj zgodi. Tempo sem narekoval s ciljem uvrstitve na peto mesto, kar mi je tudi uspelo. Razmere so bile zaradi nasprotnega vetra že od 50. kilometra dalje zelo težke, kar kažejo tudi časi – pod 6:30 ni šel nihče, moj čas je 6:56.«