Zanimivosti

Izolani zbirajo Vesele stole

Tilen Pajek
17. 11. 2015, 22.19
Posodobljeno: 16. 8. 2023, 18.46
Deli članek:

Inovativna dobrodelna akcija, ki jo izvaja Komunala Izola, je navdušila mnoge. Do konca novembra namreč v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov organizira akcijo Veseli stoli. Prenovljene bodo predali domu upokojencev.

Komunala Izola
Do 18. novembra se je še mogoče priključiti dobrodelni akciji.

Pošljite fotografijo stola na naslov: veselistoli@komunala-izola.si.

V Izoli bodo odsluženi stoli dobili poseben namen. V KomunaliIzola jim bodo s kreativno prenovo vdahnili novo življenje. V sklopu dobrodelne akcije, ki so jo poimenovali Veseli stoli, bodo skupaj s krajani in ljudmi dobrega srca skušali pričarati nasmehe stanovalcem izolskega doma upokojencev.

Komunala Izola poziva vse, da v dobrodelne namene podarijo stare, še uporabne stole. Dobrodošel bo tudi obrabljen gugalnik.

STILSKO JIH BODO PREOBRAZILI

»Vabimo vse, da v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov podarite svoj stari, vendar še vedno uporaben stol v dobrodelne namene. Zelo dobrodošel bi bil tudi obrabljen gugalnik,« so zapisali na svoji spletni strani. V domu upokojencev namreč stolov nikoli ni preveč in jih venomer potrebujejo za izvedbo različnih dogodkov, predstavitev in praznovanj. »Novim lastnikom ne bomo predali stolov v enakem stanju, kot jih bodo podarili, temveč bomo s pomočjo kreativne skupine Utrip poskrbeli za njihovo stilsko preobrazbo,« so pojasnili organizatorji. Vse zbrane vesele stole bodo predali konec novembra. Želijo si, da bi se čim več ljudi odzvalo in z lepo gesto prispevalo k ozaveščanju pomena zmanjševanja odpadkov. »Ponovna uporaba je pravi korak v to smer,« so zaključili.