Zanimivosti

Junak, ki je rešil več kot 450 psov

Tilen Pajek
17. 11. 2015, 18.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Saše Pešića iz Niša je v celoti namenjeno oskrbi zavrženih psov. Z donatorji in v zadnjem času z lokalno oblastjo mu nekako uspeva.

zivotinje.rs
40 tisoč ljudi je decembra 2014 podpisalo peticijo proti izselitvi psov v Saševi oskrbi na novo lokacijo.

V Srbiji skoraj ni posameznika ali vsaj živaloljubca, ki ne bi poznal Saše Pešića. Junak iz Niša, kot ga tamkajšnji mediji in ljudje poimenujejo, svoje življenje namenja zapuščenim psom. Z oskrbo več kot 450 rešenih psov je v zadnjem času ponovno privabil veliko medijskega zanimanja.

zivotinje.rs
Saša Pešić

VIDEO IZ ZAVETIŠČA OBKROŽIL SVET

Kratek video, ki prikazuje vsakdanje življenje v tem zatočišču, je obkrožil svet. Številnim kosmatincem je rešil življenje, jim omogočil ustrezno zdravljenje in ne nazadnje ponudil varno zavetje. Poleg oskrbe Saša navdušuje tudi z razmerami za življenje, ki ga psom nudi. Štirinožni prijatelji imajo namreč ves dan na voljo za igro, dobro hrano in predvsem veliko pozornosti.

POTREBUJE POMOČ ZA NAKUP HRANE

Stroški za posameznega psa dnevno presegajo 15 evrov, s pomočjo prostovoljcev so za zdaj uspeli najti sponzorje za le okoli 88 psov. »Ne moremo jim zmanjšati obrokov ali izbirati, kateri pes bo jedel in kateri ne. Pred nami je zima in nujno moramo pripraviti zalogo hrane. Prosimo vas, pomagajte nam! To je še ena dobrodelna akcija, ki vam ne bo prinesla nič drugega kot res veliko sreče,« je izpoved in prošnja na pomoč iz objavljenega videoposnetka.