Zanimivosti

Prihaja prenova Nurburgringa

16. 11. 2015, 23.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Fia je namreč odobrila načrt, ki ga je podjetje Capricorn Nurburgring GmbH predstavilo za izboljšavo varnosti na Nurburgringu in je tudi predpogoj za umik hitrostnih omejitev.

Capricorn bo tako namestil nove varnostne ograje in FIA predpisana odbojna mesta. Podjetje bo prav tako uredilo območja, kjer se lahko zadržujejo gledalci, popravili pa bodo tudi zelo pereče neravnine na nekaterih odsekih steze.

Dela se bodo začela še ta mesec in se končala marca prihodnje leto. Ko bo vse tako, kot mora biti, bodo s steze umaknili omejitve hitrosti, vsaj za dirke. Ne ve pa se, ali bodo lahko avtomobilski proizvajalci še vedno izvajali vožnje na polno z namenom postavljanja rekorda steze. Eden od tistih, ki najbolj navijajo za dvig omejitev, je švedski Koenigsegg, ki bi rad postavil rekord steze z agero R, potem pa še enega z novim in močnejšim one:1.

Omejitve hitrosti so uvedli 28. marca letos, ko je na dirki VLN vztrajnostnega prvenstva nissan GT-R poletel čez ograjo med gledalce, pri čemer je umrla ena oseba.