Zanimivosti

Dijak zadrogiral profesorja. Želel je, da pleše...

T.C.
17. 11. 2015, 11.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kljub temu, da bi lahko celo pričakovali, da je v državi, kjer je liberalnost in širša sprejemljivost na prvem mestu, dovoljeno vse, pa je podlo dejanje - omamiti profesorja - preseglo vse meje sprejemljivega!

Arhiv Svet24

Z nizozemskega tožilstva so sporočili, da so vložili obtožnico proti 14-letnemu dijaku, ki je aprila letos v profesorjevo skodelico kave stresel zelo močan odmerek mamila ecstasy.

Profesor se je prav kmalu zgrudil in le izjemno hitremu posredovanju ter usposobljenosti reševalne ekipe se mora zahvaliti, da je kemijski napad sploh preživel.

Arhiv Svet24

Ubožca so takoj prepeljali v bolnišnico, a ima težave s koncentracijo, prav tako se slabo počuti in je brez energije ter volje do življenja.

Dijaka so šolski upravi ter policiji takoj po dogodku prijavili sošolci, ravnatelj pa ga je nemudoma izključili iz šole.

Nekaj tednov po incidentu je dijak preživel v popravnem domu, njegove težave z disciplino in avtoriteto pa so že znana stvar, a s profesorjem nista imela slabega odnosa. Baje je povedal, da se mu je to dejanje zdelo smešno, ker je želel videti, kako bo profesor ves omamljen zaplesal...

Tak napad po nizozemski zakonodaji kaznujejo z do osem let zapora, če gre za odraslo osebo, bedastemu dijaku pa bodo sodili kot mladoletni osebi, za kar zakon predvideva občutno manjšo kazen.

Arhiv Svet24
Pisan svet pogube.