Zanimivosti

Kupujete posteljo? Ponujamo nekaj nasvetov

sa/bs
17. 11. 2015, 20.37
Posodobljeno: 3. 7. 2023, 14.27
Deli članek:

Za zdrav razvoj in obnavljanje zdravja je dober spanec nujno potreben. Tudi zato je postelja naše zatočišče po dolgem dnevu, kjer se počutimo varni in zaščiteni in kjer sveži pričakamo nov dan.

Thinkstock
Nakup postelje ni majhna stvar.

Ste se znašli pred nakupom nove postelje? Preden jo boste kupili, je priporočljivo upoštevati par nasvetov.

Kakršnokoli posteljo imate, namenite dovolj pozornosti izbiri letvenega dna in ležišča, kajti ta dva elementa sta ključna za udobno spanje in zdrav počitek.

Če ste se sicer odločili za kovinsko posteljo, je dobro, da pred nakupom preverite, ali ima dovolj močan okvir, še zlasti če je postelja dvojna. Lahko se namreč zgodi, da je treba podstaviti majhen stebriček pod srednji kovinski nosilni del (na sredini postelje), da je dovolj nosilna za dve osebi. Če kupujete kavč s posteljo, jo preizkusite, kako se leži na njej. Če jo boste uporabljali za svoje vsakodnevno ležišče, mora biti postelja kvalitetna (vzmetnica, ležišče z dodatkom spominske pene …), da boste dobro spali na njej. Kakršnokoli posteljo imate (leseno, kovinsko, okroglo, v omari, pograd), namenite dovolj pozornosti izbiri letvenega dna in ležišča, kajti ta dva elementa sta ključna za udobno spanje in zdrav počitek.