Zanimivosti

Škandal: Študentje za sprejem morali oralno zadovoljiti striptizete

M.J.
9. 10. 2015, 14.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Fakulteta v Indiani je prepovedala vse aktivnosti bratovščin, potem ko je v javnost pricurljal njihov videoposnetek iniciacije brucev, v katerih bi bilo moč najti tudi elementa posilstva.

Twitter

Na ameriških fakultetah obstaja zelo dolga tradicija bratovščin, ki se ukvarjajo z raznovrstnimi aktivnostmi. No, v zadnjih nekaj letih, pa so številne prišle na slab glas zaradi zabav in iniciacij, na katerih se popije na hektolitre alkohola in jemlje droge.

Najnovejši primer so zabeležili v Indiani v ZDA. Na tamkajšnji fakulteti je bratovščina Alfa Tau Omega pripravila iniciacijo novih članov. Tukaj sicer ne bi bilo nič spornega, če iniciacija nebi vključevala nekaj sto golih študentov in oralni seks, ki se je odvijal pod neke vrste prisilo.

Posnetek prikazuje dogajanje na iniciaciji, natančneje študenta, katerega ženska s svojimi nogami sili k oralnemu seksu. Čeprav se poskuša umakniti, mu to ne uspeva, druga gola ženska pa ga medtem udarja, kot tudi nekateri člani bratovščine.

Poleg tega, da je posnetek zgrozil ameriško javnost, je bil ta povod za veliko preiskavo na fakulteti, ki se je odločila prepovedati vse nadaljnje dogodke.

Svojo odločitev fakulteta objasnila na Twitterju

»Naša fakulteta je kulturna ustanova. Bratovščina je pod preiskavo, dokler ne ugotovimo dejstev,« so zapisali na Twitterju.

Bratovščina ima nekaj deset tisoč članov, dekleta, ki so se pustila oralno zadovoljevati, pa so to počela prostovoljno in proti plačilu. Šlo na bi za tako imenovane erotične plesalke.

Ime Alfa Tau Omega je v ameriških medijih omadeževano od leta 2013 dalje, prav tako zaradi iniciacije. Brucke pa so leta 2007 prisilili, da so jedle surovo piščančje meso, zaradi česar se jih je več zastrupilo s hrano. Nekaj dni kasneje so jim na golo zadnjico s suhim ledom vtisnili grški simbol Omega.

Posnetek si lahko ogledate tukaj