Zanimivosti

Pivci piva so najbolj družabni

R. Š.
30. 9. 2015, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kaj o vas pove vaša najljubša pijača?

Dreamstime

Ali ste vedeli, da z naročilom najljubše pijače v lokalu razkrivate svoj značaj? Ne verjamete? Ameriški znanstveniki so ugotovili, da je izbor pijače precej zgovoren. Kaj torej najraje pijete?

Pivo

Slovenci smo narod, ki spije velike količine piva. Pogosto namreč naročimo domače ali tuje pivo v lokalu, pa naj bo to na zabavah, na plaži ali pa ob druženju po službi s sodelavci.

Pivci piva so po besedah ameriških znanstvenikov najbolj družabni in zgovorni. Res pa je, da obstaja razlika med tistimi, ki imajo najraje domače pivo, in tistimi, ki si raje natočijo uvoženo. Prvi so bolj racionalni in preudarni, medtem ko so drugi zelo radovedni in vedno pripravljeni na nove izzive.

Vino

Ob kozarcu vina najraje uživajo zreli ljudje, ki ne marajo tveganj. Ljubše kot živce parajoče situacije so jim tiste bolj predvidljive in »varne«. Prav zato se jim večkrat zgodi, da iz rok izpustijo dobro priložnost ali pa obstanejo na mestu, kar jih sčasoma začne dolgočasiti in v njih vzbuja veliko frustracij.  

Viski

Viski najpogosteje naročijo ljudje, ki želijo imeti ali pa vsaj vzbujati občutek avtoritete in uspešnosti. Če najraje pijete takšnega brez dodatkov ali ledu, to pomeni, da cenite kakovosten viski in znate tudi uživati v njegovem okusu. Če ga mešate s kakšno drugo pijačo, pa najverjetneje radi eksperimentirate, pravijo strokovnjaki.    

Vodka

Vodko pijejo ljudje, ki jim veliko pomeni zunanji videz. Radi so urejeni od glave do peta in veliko dajo na modne smernice. Zato so radi tudi občudovani in cenjeni. Navadno so to zelo samostojne in načelne osebe, ki jih je težko prepričati o nasprotnem.    

Martini

Martini pijejo urejeni in odgovorni ljudje, ki jim položaj v družbi veliko pomeni. Če so na visokem položaju, to radi pokažejo, svoje negativne lastnosti pa poskušajo kar najbolje skriti oziroma jih prikazati kot dobre.

Tekila

Tekilo si radi privoščijo ustvarjalni in predvsem zelo odprti ljudje brez predsodkov. Ker so zelo zabavni, so večkrat glavni na zabavi (ali za šankom), radi pa se razgibajo tudi na plesišču. Če želite prijetnega in sproščenega sogovornika, se ozrite po tistem, ki v rokah drži kozarec tekile.

Sok

Oseba, ki v lokalu naroči sok, se rada razvaja, pa naj bo to z gurmanskimi poslasticami ali pa z masažo in podobnimi priboljški. Rada pa razvaja tudi svoje drage osebe in jih zato večkrat prijetno preseneti. Če boste pivca soka razočarali, vam bo sicer odpustil, a pozabil ne bo nikoli.  

Voda

Vodo pijejo ljudje, ki veliko dajo nase in na svoje zdravje. Zdrav način življenja je njihovo vodilo in od tega ne odstopajo, niti kadar se znajdejo na zabavi. Ne marajo, da jim kdo vsiljuje svoje mnenje, predvsem pa ne prenesejo vsiljivih ljudi.