Zanimivosti

On toži letalsko družbo, ker ni smel biti ona!

T.C.
26. 9. 2015, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nek Američan, ki se je odločil spremeniti spol in je ravno v prehodnem obdobju, toži neimenovano ameriško letalsko družbo, ker naj bi ga osebje nagnalo z letala in od njega zahtevalo, da si obleče moško obleko.

Biološko gledano je moj klient moški, vendar se velikokrat predstavi kot ženska, je izjavila odvetnica, ki na sodišču zastopa potnika, ki ni smel biti potnica, medijem so ga predstavili le z drugim, ženskim imenom Joyce.

Bila je naličena, nosila je obleko in lasuljo, letalsko osebje pa je zahtevalo, da si natakne hlače, sname lasuljo in obriše ličila, da torej tako spremeni svoj videz, da bo osebje zadovoljno.

Osebje je namreč od Joyce zahtevalo, da izpolni njihove zahteve tudi potem, ko jim je pokazal zdravniško potrdilo, da je v procesu menjave spola.

Pred tem je Joyce že velikokrat potoval/a z letali v ženski obleki brez kakršnihkoli težav. Zaradi povzročitve duševnih bolečin zahteva od letalske družbe 50 tisoč dolarjev. Letalska družba baje me želi komentirati, a bo, kot kaže, plačala brez večjih pripomb.