Zanimivosti

Mesečna vadba za le 4 evre

Sašo Avramovič
17. 9. 2015, 16.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Borut Marter, lastnik fitnes centra King, se je odločil za potezo, ob kateri je treba zaploskati. Brezposelnim je omogočil, da lahko v fitnesu vadijo po cenovno dostopnih cenah.

osebni arhiv Boruta Marterja

Fitnes center King v Kranju je odprt že od leta 2012. V njem je za obiskovalce na voljo približno 20 naprav za kardiovadbo, nekaj več naprav za vadbo moči ter cel kup prostih uteži ipd. »Najbolj prepoznavna in originalna pa je konstrukcija za t. i. street workout oziroma vadbo z lastno telesno težo,« opisuje Marter.

osebni arhiv Boruta Marterja

»Cena za brezposelne je simbolična«

Cena za zaposlene in preostale je 18,90 evra na mesec (s sklenitvijo letne pogodbe) oziroma 25,99 evra, če želi stranka plačevati le za en mesec vnaprej. Marter pa je glavni »krivec« za to, da lahko v njihovem fitnesu tudi brezposelni vadijo po zelo ugodnih cenah. Z akcijo, da bi podprli vse tiste, ki so ostali brez zaposlitve, so sicer začeli v tem mesecu. In zakaj so se odločili zanjo? »Ker verjamem, da mora človek pomagati tam, kjer lahko in kolikor lahko. Prepričan pa sem tudi, da osnovna dejavnost podjetij ne bi smelo biti ustvarjanje dobičkov in bogatenje lastnikov, temveč ustvarjanje neke koristi za skupnost,« je dejal. Brezposelni tako za mesečno vadbo v fitnesu odštejejo le 4 evre. »Cena je simbolična in naj bi zagotovila le to, da bi ljudje k nam zares prišli telovadit, in ne iz drugih razlogov.«

osebni arhiv Boruta Marterja

Ob tem sogovornik dodaja, da brezposelne ob prvem obisku prosijo, naj predložijo potrdilo, ki njihov status potrjuje. Navadno so to potrdila Zavoda za zaposlovanje RS ali centra za socialno delo.

osebni arhiv Boruta Marterja

Človek z ogromnim srcem

»Cena je simbolična in naj bi zagotovila le to, da bi ljudje k nam zares prišli telovadit, in ne iz drugih razlogov.« Borut Marter, lastnik fitnes centra King

»Gospoda Marterja bi opisal kot človeka z ogromnim srcem in številnimi dobrimi humanitarnimi deli,« je te dni zapisal naš bralec, ki je tudi sam obiskovalec fitnesa. Dodal je, da je Marter namreč že zbiral sredstva za pomoč ljudem na Madagaskarju, nudil brezplačne ure nemščine v fitnesu ter veliko pripomogel k prenovi trim steze v Begunjah. »Poskušali smo res že marsikaj in tudi v prihodnosti bomo. Trim stezo v Begunjah sem sprva začel obnavljati čisto sam, ker me je motilo, kako zapuščeno je vse skupaj. Malo sem kosil, malo barval in kmalu je na pomoč priskočilo še nekaj fantov. K prenovi sta prispevala tudi Elan in Turistično društvo Begunje. Moram reči, da nam je uspelo kar lepo obnoviti glavno postajo ob Krpinskem smučišču, ravnokar pa z občinskimi sredstvi postavljamo novo telovadno postajo ob vznožju bivšega smučišča,« zaključuje Marter.