Zanimivosti

Od ojačevalcev do mobilnikov

Artur Švarc
19. 9. 2015, 15.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zakaj bi izdelovalec ojačevalcev za kitare pripravil svoj mobilni telefon? Ker je treba misliti na prihodnost, kaj pa drugega.

Maršak

Marshall skupaj z Zound Industries že nekaj časa posoja ime za slušalke in modrozobe zvočnike. Predstavitev je bila silno slikovita, saj so marshallovci celo dobesedno napovedali, kaj bodo naredili z zadnjo odprtino konkurence, gre pa za pametni mobilnik s 4,7-palčnim zaslonom 720p, kamero z osem megapiksli, 2 GB RAM, 16 GB skladišča in 1,2-megaherčnim štirijedrnim snapdragonom.

Z drugimi besedami, nič posebnega. Od vendarle nekaj posebnosti, ki pritičejo mobilniku glasbenega izvora, najdemo kar dva izhoda za slušalke in sta celo neodvisno ojačana in nadzorovana. Hkrati sta tudi vhoda za mikrofon, ki služita za snemanje glasbe in zvoka z eno od številnih aplikacij, ki to omogočajo. Ob vsem tem ima London še dva ločena mikrofona, ki uspešno utišata šum iz okolice in omogočata stereosnemanje. Ojačevalčkarji zanj želijo 499 dolarjev, baterija s kapaciteto 2500 mAh pa naj bi zdržala dva dni in pol.