Zanimivosti

Čeprav mu je težko, jo podpira

Tamara Pirih
9. 8. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Jason Stanford se bo kmalu ločil od svoje ljubljene žene Sonie Van Meter (36). Razlog za ločitev niso težave v zakonu, temveč gre za nekaj povsem drugega. Njegova soproga namreč odhaja na Mars.

Facebook

Da, prav ste prebrali. Sonia se odpravlja na Mars. In kaj pravi na to njen mož? »Ta zadeva je večja od mene, saj vsebuje eksistencialna vprašanja, ki so precej bolj pomembna od tega, kako bo z najino ljubeznijo oziroma najino zvezo. Seveda jo bom noro pogrešal in seveda me skrbi, ali se bo sploh še spomnila, kdo je najin vodovodni inštalater in kje skriva svoja gesla. Če bo misija uspela in bodo zares osnovali kolonijo na drugem planetu, bo namreč to za vedno spremenilo zgodovino človeštva,« pojasnjuje Jason.

Facebook

Sonia bo leta 2026 v sklopu misije Mars One za vedno zapustila Zemljo. Pogumna dama je o svojem nenavadnem potovanju že večkrat govorila v najrazličnejših televizijskih oddajah, v katerih je sodelovala, intervjujem pa so po navadi sledili negativni komentarji. Sonio so obtoževali, da zapušča družino, kar se ne spodobi za zgledno mater in ženo. Toda Jason se z ljudmi, ki razmišljajo tako negativno, ne strinja, saj gleda malce drugače na to, da se namerava njegova žena preseliti na drug planet.

Facebook

»Moja draga bo najprej prenehala biti zemljanka in bo postala nekaj nečloveškega. Priznam, težko mi je to reči, a tako pač je,« pravi moški, ki bo čez dobrih deset let ostal brez žene. Zatrjuje tudi, da se je celo navadil na misel, da bo njegova žena umrla za rakom zaradi sevanja, pred katerim se potniki ne morejo zaščititi. »Predstavljajte si, da veste, da boste svojo partnerico gledali, kako se razvija na drugem planetu in umira zaradi raka. Predstavljajte si, da to gledajo tudi vsi ostali zemljani. Le kako se ob tem človek ne bi počutil čudno?«  Kljub vsemu Jason brezpogojno podpira Sonio.

Facebook

»Čas je, da sprejmem svojo vlogo. Njeno ime je Sonia Van Marsovka in jaz sem poročen z astronavtko. Sva povsem običajen par v neobičajnem položaju, ki dela male korake za človeštvo, korak za korakom,« zaključuje Jason.