Zanimivosti

Porschejeva testiranja v Južni Afriki

Artur Švarc
23. 7. 2015, 15.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nemci so objavili kar nekaj fotografij prenovljenega porscheja 911, ki so ga pred kratkim gnali po južnoafriških cestah, septembra pa se bo na salonu v Frankfurtu prvič pojavil v novi podobi.

Porsche

Pred nekaj dnevi smo objavili fotografijo modela 911 popolnoma brez kamuflaže, ki ga je Porschejev testni voznik vozil sredi češke prestolnice Prage, zdaj pa sledi objava serije fotografij s testiranj v Južni Afriki, ki so jih pri Porscheju izdali sami, v sklopu napovedi prihajajočega modela.

Model 991.2 prinaša manjše osvežitve, ki so opazne na sprednjem delu (žarometi, nov odbijač, dnevne luči LED), medtem ko zadek krasijo nova postavitev izpušnih cevi, nov odbijač in rahlo spremenjene zadnje luči. V notranjosti ni nič pretresljivo novega, omeniti velja le posebno stikalo na volanu, kot ga ima 918 spyder, in nekoliko večji zaslon osrednjega multimedijskega sistema. Ko je govor o tehniki, velja zapisati, da naj bi bila 911 carrera opremljena z 2,7-litrskim turbo šestvaljnikom s 300 kilovati moči in vroča 911 carrera S naj bi imela za pogon 3,4-litrski turbo šestvaljnik. A za kaj več bo treba še nekaj tednov potrpeti.