Zanimivosti

Nemški turisti se Grčije ne bojijo

T.C.
12. 7. 2015, 08.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nemški turisti se kljub grški dolžniški krizi in zaostrovanju retorike med voditelji obeh držav, ki imajo različen pogled na izhod iz krize, še vedno radi na dopust odpravijo v Grčijo. Zanje je Grčija tudi letos ena najpopularnejših destinacij za preživljanje poletnega dopusta, pri tem pa se ne bojijo učinkov krize.

HTZ

Trenutno je na dopustu v Grčiji med 200.000 in 250.000 Nemcev, njihovo število pa se po podatkih Nemškega turističnega združenja povečuje iz dneva v dan.

Lani je Grčijo obiskalo približno 2,5 milijona nemških turistov, kar je v primerjavi z letom 2013 predstavljalo 8,5-odstotno rast.

Nemški turisti v Grčiji ne poročajo o težavah, turistične organizacije pa jim pred odhodom na dopust kljub temu svetujejo, da zaradi omejitev kapitalskih tokov s seboj vzamejo dovolj gotovine, čeprav se omejitve dvigovanja gotovine z bankomatov ne nanašajo na tuje bančne kartice.

Turizem sicer v Grčiji predstavlja pomemben del gospodarstva, saj k bruto domačemu proizvodu letno prispeva okrog 20 odstotkov.

Arhiv Svet24