Zanimivosti

Nova Hero4

uk
7. 7. 2015, 14.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kamere GoPro so nekako postale sinonim za adrenalinske športe. So majhne in idealne za snemanje med samo »rekreacijo«. Že leta pa so v glavnem tudi najbolj priljubljene pri športnikih.

Uradna stran

Ameriško podjetje GoPro že vrsto let dominira na trgu akcijskih adrenalinskih kamer in že v letošnjem letu so prodali za kar 362 milijonov dolarjev teh mini kamer, ki jih v glavnem uporabljajo adrenalinski športniki. Zdaj pa bodo kmalu na tržišče stopili z najnovejšo kamero Hero4 Session.

Pod vodo

Kamera je vodotesna in ne potrebuje posebnega zaščitnega ovitka. Vendar pa je treba v isti sapi dodati, da se adrenalinski navdušenec z njo ne more potopiti tako globoko kot z vodotesnim ovitkom. Poleg tega je Hero4 Session za 50 odstotkov manjša in 40 odstotkov lažja od prejšnjega modela Hero4. Kamera ima 1080p HD-resolucijo, uporabnik pa se bo z njo lahko potopil maksimalno 10 metrov pod morsko gladino. S posebnim zaščitnim ovitkom se ta številka podvoji. Zanimivo je, da kamera nima LCD-zaslona na dotik, ampak se aktivira s posebnim gumbom, nadzorujemo pa jo lahko tudi s pomočjo daljinskega upravljalnika ali aplikacije na pametnem telefonu.

Uradna stran

Kaj bodo rekli kupci?

Čeprav so specifikacije pravzaprav nekoliko slabše kot pri nekaterih drugih njihovih kamerah, so pri GoPro sporočili, da je kamera narejena tako, da jo uporabnik uporablja praktično nenehno. Poleg tega ima poseben sistem dveh mikrofonov, ki naj bi pomagal zmanjšati neželeni zvok vetra. Hero4 session bo stala okoli 460 evrov, in če se izkaže, da so res rešili vprašanje vetra v mikrofone, si lahko pri podjetju ponovno obetajo dobiček. Vendar ostaja vprašanje, ali bo session uspel prepričati adrenalinske navdušence samo zaradi zvoka in miniaturizacije.