Zanimivosti

Neverjetno, kaj se mu je zgodilo med košnjo trave

M.J.
23. 5. 2015, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Anonimni 27-letni moški si bo nedavno nesrečo zapomnil vse do konca svojega življenja. Ne samo zaradi bizarnosti, temveč tudi zaradi tega, da mu nesreča ni pustila trajnejših posledic.

New England Journal of Medicine

Mladi vrtnar iz okolice Bostona je pred dvema meseca urejal okolico, kot to počne vsak dan. No, med košenjem trave s kosilnico na nitko, pa mu je rotirajoča žica v obraz pognala 8 centimetrov dolg žebelj, ki ga je zadel ravno v oko.

New England Journal of Medicine

Nekaj deset minut kasneje je bi vrtnar že premeščen iz lokalne zdravstvene ustanove v bolnišnico v Bostonu. Tam so mu slikali glavo, posnetki pa so pokazali, da je žebelj obšel oko, ustavil pa se je med dvema zelo pomembnima arterijama.

»Žebelj je bil kot prst v nasipu. Bali smo se, da če ga bomo odstranili, da bo moški začel močno krvaveti,« je dejal Wael Assad.

Za operacijo so potrebovali tri kirurge. Eden izmed njih je bil pripravljen za operacijo s sprednje strani, drugi za operacijo skozi vrat, tretji pa je izvlekel žebelj. Na srečo pa se ja na koncu izkazalo, da se je žebelj le dotaknil arterije, ni pa ju prebodel. Oko je bilo zgolj malo poškodovano.

Če bi žebelj vstopil pod malo drugačnim kotom, bi lahko uničil oko in prebil arteriji in celo poškodoval možgane. Samo osem tednov po nesreči si je vrtnar popolnoma opomogel in nima nikakršnih trajnih posledic.

New England Journal of Medicine