Zanimivosti

Prenova za japonski strup

Artur Švarc
28. 4. 2015, 21.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Subarujeva impreza je od nekdaj v posebni WRX-izdaji slovela kot hudoben stroj, a je v zadnjih letih izgubila ostrino. Morda se še da kaj rešiti.

subi

Zato so pri Subaruju, ki je v delni lasti Toyote, naznanili serijo nadgradenj za novo modelno leto impreze WRX in WRX STI. Za začetek: vstopni WRX ima novi Starlinkov sistem infotainmenta s 6,2-palčnim zaslonom, za njim pa stojijo CD-predvajalnik, satelitski radio SiriusXM, HD-radio ter podpora za bluetooth, iPod, USB in AUX. Med drugim, se razume. 

WRX ima med opcijami na voljo tudi nadgrajeni sistem EyeSight in Lane Keep Assist za opozarjanje pred prečkanjem pasu. Slednji uporablja tudi električni servovolan, da pomaga vozniku ostati na svojem pasu, WRX premium in limited pa sta dobila nova 18-palčna kolesa.

Spremembe pri močnejšem WRX STI so bolj omejene, dodali so zadnji spojler in že omenjeni sistem infotainmenta. Vseeno pa je WRX STI limited dobil kar nekaj novih dobrot, od brezkontaktnega ključa in opozorilnika mrtvega kota do sistema za preprečevanje naleta. 

Motorizacija ostaja nespremenjena, še vedno je tu 2,5-litrski štirivaljni turbo bokser, ki je pri WRX STI navit na 300 konjičev, moč pa na vsa štiri kolesa prehaja prek 6-stopenjskega ročnega menjalnika.